Стресът е един от най-големите врагове на нашето здраве, редом

...
Стресът е един от най-големите врагове на нашето здраве, редом
Коментари Харесай

Наистина ли стресът предизвиква бръчки

Стресът е един от най-големите врагове на нашето здраве , паралелно с нездравословното хранене. Той е в основата на редица болести, а на него се приписва виновността и за посивяването на косите, и за появяването на бръчките по лицето.
 Побеляването на косата и по какъв начин ни въздейства стресът
Изненадващата причина косата ни да побелява

Ново шокиращо изобретение

Редица фактори въздействат на положението на кожата на лицето ни - като стартираме със слънцето и мръсния въздух, минем през гените и тютюнопушенето и стигнем до напрежението. Ето каква е връзката му със състаряването на кожата.

Бръчките се появяват, когато съединителните тъкани на кожата, формирани от колаген и еластин, се разпадат. Това се случва по натурален път с годините, като производството на двата протеина спада с 1% всяка година, откакто навършим 20.
 Снимка 481059

Стресът обаче също има способността да провокира процеса на поява на бръчки, и то преждевременна. Причината е, че високите равнища на хормона кортизол водят до разграждане на двата съществени кожни протеина .

Освен това, стресът е извършител на възпаления в организма и понижава неговата дарба да се възвръща, твърди проучване от 2014 година Ако стресът при нас е станал продължителен, това може да докара и до инсулинова устойчивост.
 Снимка 481061

А вследствие на по-високите равнища на кръвна захар се случва процесът гликиране, който поврежда еластичността на кожната тъкан , твърди кожният лекар Олга Бунимович от University of Pittsburgh Medical Center, представена от Insider.

Кумулативният стрес, какъвто изживяхме около рецесията с COVID-19 да вземем за пример, също въздейства върху положението на кожата и може да провокира появяването на бръчки. За да предотвратим това следствие е значимо да се наспиваме, да спортуваме и да практикуваме техники като медитация. Разбира се, вярната грижа за кожата също не е за подценяване .
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР