Стресът е част от ежедневието на всеки от нас. Сякаш

...
Стресът е част от ежедневието на всеки от нас. Сякаш
Коментари Харесай

8 стъпки за по-малко стрес всеки ден

Стресът е част от всекидневието на всеки от нас. Сякаш толкоз сме привикнали с него, че не виждаме по какъв начин той трансформира нашите привички, по какъв начин дълготрайно въздейства на настроението и настройките ни.

Стресът пречи! Не можем да го отстраняваме изцяло, само че можем всеки ден да вършим някои дребни неща, които да ни оказват помощ да се усещаме по-добре. Споделяме 8 стъпки за по-малко стрес всеки ден.

Прекарвайте време на открито

Не забравяйте всеки ден да прекарвате най-малко 20 минути навън. Разхождайте се из природата, дишайте надълбоко, в случай че може да си позволите по-чист въздух в планината, още по-добре. Това ще ви накара да се чувствате по-спокойни.

Оцветявайте книжки

Въпреки че книжките за оцветяване постоянно се свързват с децата, възрастните също го вършат. Това е метод, по който можете да облекчите напрежението. Докато оцветявате, ангажирате двете мозъчни полукълба, логиката и творчеството. Чудесен метод да релаксирате.

Приемайте задоволително витамини

Витамините са в действителност значими за нашето богатство, по тази причина не трябва да позволяваме техния недостиг.

Включете в менюто си повече пресни плодове, зеленчуци, приемайте хранителни добавки и като цяло се пробвайте да се храните здравословно. Начинът на хранене въздейства директно на физическото и прочувствено здраве.

Нещата, за които сте признателни

Независимо какво се случва в живота, би трябвало да сте признателни за положителните неща, които са ви се случили и имате. Всъщност, изразяването на признателност е здравословно упражнение. Така че не забравяйте всеки ден на лист хартия да запишете, в случай че не всички, то най-малко няколко неща, за които се чувствате признателни.

Добрата хидратация е значима

Всеки орган в тялото ни се нуждае от вода, с цел да действа вярно. Дехидратацията води до доста здравословни проблеми, както и до стрес. За да избегнете това, пийте задоволително течности и изключително вода.

Ден без обществени мрежи

Животът ни в обществените мрежи е динамичен. Те са ни погълнали дотолкоз, че от време на време без да усещаме присъстваме в тях, когато се храним, спортуваме, когато сме с обичаните ни хора...

Колкото и да си мислите, че ви забавляват, в действителност те до някаква степен са източник на стрес, прочувствено натоварване. Затова всяка седмица се пробвайте да си дадете ден без обществени мрежи. Отпуснете се, правете други неща, които са ви занимателни.

Медитирайте

Медитацията ви оказва помощ да останете спокойни и свързани със себе си. Нужни са ви единствено 10 минути дневно, с цел да се почувствате доста по-добре. Ако не посещавате йога, направете си релаксацията вкъщи. Пуснете си хубава музика, може би звуци на течаща вода, ария на птички. Запалете ароматни свещи или лампи с масла.

Кардио подготовка

Знаете ли, че 20-минутната кардио подготовка задейства целия организъм и спомага да се освободим от напрежението?/az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР