Стрес - нямаме съмнение, че следи от този човешки феномен

...
Стрес - нямаме съмнение, че следи от този човешки феномен
Коментари Харесай

Какво ни казва ушната кал за здравето ни

Стрес - нямаме подозрение, че следи от този човешки феномен могат да се открият под една или друга форма във всяка част на човешкото тяло. Не бяхме предполагали обаче, че " ненавиждан " секрет като ушната тиня може да крие толкоз доста информация за това какъв брой сме уплашени.
 Снимка 485952

Д-р Ерейн-Вивес от Института по когнитивна невронаука към Юнивърсити Колидж в Лондон е провел проучване измежду 37 участници и е потвърдил, че новото на хормона на напрежението кортизол може ясно да се мери благодарение на ушната тиня.

Кортизолът има способността да " започва " напрежението в тялото , който пък се отразява на всевъзможни функционалности - от храносмилането и съня до имунните отговори. Как обаче да измерим до каква степен е виновен за тревогата и депресиите?
 Снимка 503848

Според Ерейн-Вивес тайната се крие в ушната тиня, която може да се окаже справедлива мярка за установяване на психологичното положение на човек . Преди да направи откритието си за ушната тиня, докторът се е опитал да мери равнищата на кортизол благодарение на космените фоликули разясняват от Военновъздушни сили.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР