Стрептококи погубиха шест деца в Гърция, информират местнимедии. През последното

...
Стрептококи погубиха шест деца в Гърция, информират местнимедии. През последното
Коментари Харесай

Стрептококи погубиха шест деца в Гърция

Стрептококи погубиха шест деца в Гърция, осведомят местнимедии. През последното денонощие Националната организация за публично здраве удостовери и за следващия случай - смъртта на 7-годишно момче, пише Дарикнюз.

Според доклада детето е издъхнало в детското интензивно отделение на болничното заведение " Хипократ " в Солун. Според лабораторните резултати смъртта му наподобява е породена от стрептокок.

Изследват се също всички, които са били в контакт със инфектираните деца.

Защо порастват случаите на респираторни болести измежду децата

Властите в страната издадоха предупреждение към родителите да бъдат извънредно бдителни, а здравните управляващи разгласиха указания за деяние, както и уточнения за вируса и признаците на стрептококовата зараза. Препоръчва ограничение на контактите между деца, които имат даже хрема, тъй като в първите няколко дни на заразяване липсват признаци.

Streptococcus A обикновено има леки усложнения в човешкото тяло и се лекува с антибиотици, прилагани в продължение на 24 часа.

В редки случаи тя може да аргументи доста съществени последствия, даже съдбовни, в случай че не се лекува вярно. 

При дребен % (1-5%) от хората бактерията се намира в гърлото или кожата или на други места, без да се разболяват, т.е. тези хора са здрави носители на Streptococcus.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР