Стремителен спад на цената на петрола, но и необичаен отпор

...
Стремителен спад на цената на петрола, но и необичаен отпор
Коментари Харесай

Емблематичен проект за футуристичен град в Саудитска Арабия предизвика много противоречия

Стремителен спад на цената на петрола, само че и необикновен отпор от локалните племена: планът за футуристичен мегаполис Неом, който е стълбът на икономическия проект на саудитския престолонаследник Мохамед бин Салман, е изправен пред редица компликации, осведоми Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Проектът за 500 милиарда $ планува построяването на мегаполис крайбрежието на Червено море, в северозападната част на Саудитска Арабия. Неом е планиран като футуристичен градски отбор, който основава визия за научнофантастична суперпродукция с летящи таксита и интелигентни роботи.

Той обаче среща непредвидена опозиция от локалното население в страна, която има репутацията, че не толерира особеното мнение.

Противниците на плана Неом настояват, че той е умислен като анклав за изгнаниците с по-либерални нрави и няма да е от изгода за локалните поданици.

През април този спор беше белязан от убийството на член на племето хувейтат, за който се твърди, че е умрял, тъй като отказал да даде земите си.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР