Стремглаво нараства списъкът от компании, които поставят на пауза даренията

...
Стремглаво нараства списъкът от компании, които поставят на пауза даренията
Коментари Харесай

Водещи компании спират политическите дарения

Стремглаво нараства описът от компании, които слагат на пауза даренията с политически цели след щурма на постройката на Конгреса на Съединени американски щати предходната седмица.

Според Bloomberg в три категории попадат компаниите, спрели даренията – някои от тях подхващат дейности против самостоятелни лица, други подхващат общи дейности против обекти, а трети – приключват всички дарения.

Ето кои са част от тях.

Действия против самостоятелни лица

Hallmark Cards. Производителят на приветствени картички бе доста характерен в посланието, което искаше да изпрати на американските сенатори от Републиканската партия Джош Холи и Роджър Маршал: Върнете парите ни назад. Базираната в Канзас Сити компания разгласи, че желае възобновяване на дарения на стойност 7 хиляди $ от Холи и други 5 хиляди $ от Роджър.

Общи дейности против обекти

Airbnb. Платформата за наем тук-там за настаняване разгласи, че „ ще продължи да поддържа политиките на общността, като не разрешава насилствени членове на групи, когато научи за такива “. Комитетът за политически дейности на компанията ще актуализира своята рамка и ще спре поддръжката на тези, дали своят вот срещу узаконяването на резултатите от президентските избори.

Amazon. Гигантът за електронна търговия спря даренията за всеки член на Конгреса, дал своя вот против резултатите от изборите. „ Възнамеряваме да обсъдим нашите опасения непосредствено с тези членове, които преди този момент сме подкрепили, и ще оценим техните отговори “, изясни представителят Джоди Сет.

American Express. Компанията за финансови услуги стопира даренията „ на членовете на Конгреса, дали своят вот против узаконяването на гласовете на Електоралната гилдия предходната седмица “.

Goldman Sachs. Банката към момента обмисля по какъв начин да работи и евентуално ще ограничи бъдещите политически дарения на водачите, борили се да анулират резултата от изборите на 3 ноември 2020 година.

Intel. Технологичната компания също разгласи, че няма да взе участие във финансирането на членове на Конгреса, дали своят вот против одобряването на изборния избор.

Mastercard. Фирмата за платежни услуги приключи даренията за депутати, противопоставили се на одобряването на успеха на Джо Байдън.

Marriott International. Хотелската верига бе измежду първите, декларирали, че стопират даренията на републиканските сенатори, дали своят вот срещу узаконяването на изборите.

Спиране на всички дарения

American Airlines. Превозвачът слага даренията на тримесечна пауза неотложно. „ Когато продължим, ще уверим, че се фокусираме върху двупартиен набор от депутати, които поддържат авиацията на Съединени американски щати, самолетните компании и нашите полезности, в това число обединяването на хората “, се споделя в изказване на компанията.

BP. Петролният колос стопира всички дарения за шест месеца. В този интервал компанията „ ще преоцени критериите за поддръжка на претенденти “.

Citigroup. Банката приключва даренията за актуалното тримесечие.

Coca-Cola. Производителят на безалкохолни питиета няма да разрешава политически дарения минимум до встъпването в служба на Джо Байдън на 20 януари.

Фейсбук. Според представителя Анди Стоун корпорацията стопира даренията минимум за актуалното тримесечие, „ до момента в който преразгледа политиките си “.

Ford. Автопроизводителят стопира даренията от чиновници „ към този момент “, защото „ събитията през миналата година подчертаха нуждата от по-широко, непрестанно разискване на други значими съображения “.

Hilton. Компанията няма да прави политически дарения „ за неопределен срок “ и се ангажира „ всички бъдещи такива да бъдат разпределени поравно сред главните партии и единствено след деликатна оценка на резултатите от гласуването на получателя “.

JPMorgan Chase. Банката възнамерява 6-месечна пауза на даренията за Демократическата и Републиканската партия.

Microsoft. Софтуерната компания няма да прави политически дарения, до момента в който не оцени събитията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР