Стремежите на Левски са живи и днес. Нима е отживелица

...
Стремежите на Левски са живи и днес. Нима е отживелица
Коментари Харесай

Радев: Срещу тиранията и неправдата трябва да се борим с всички сили

Стремежите на Левски са живи и през днешния ден. Нима е отживялост битката му против правото на силата. Нима са изгубили смисъл думите му, че за националното зло не би трябвало да се мълчи, а да се работи тук и в този момент. Нима е изгубил смисъл заветът му, че против тиранията и неправдата би трябвало да се борим с всички сили, обединени и дружно. Това съобщи президентът Румен Радев в събота на тържествено честване във връзка 183 години от рождението на Апостола на свободата в град Левски.

“Нашето време все по-настоятелно изисква да пробудим вътре в себе си непримиримостта на Левски. Да си напомним какво е персонално и национално достолепие ", сподели президентът.

" Ние сме решението на всички провокации. Свободата е път, който би трябвало да измине всеки от нас. Да не забравяме, че Левски е нашият бранител пред времето, само че и нашият съдник пред историята, тъй като ни завеща своя честен образец, с който през днешния ден мерим и думите, и делата ", уточни още той.

По думите му от нас зависи дали ще сбъднем завета на Левски за чиста и свята република.

" От нашата неотстъпчивост, изключително през днешния ден. От нашата обединена воля и от нашите задружни старания. Само тогава пътят на Левски ще бъде нашият път - като персони и като нация с ясна визия и ясно бъдеще ", сподели президентът.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР