Стремежът за присъединяване на Северна Македония към НАТО може да

...
Стремежът за присъединяване на Северна Македония към НАТО може да
Коментари Харесай

Русия: Влизането на Северна Македония в НАТО ще се отрази негативно на сигурността на Европа

Стремежът за присъединение на Северна Македония към НАТО може да докара до дестабилизация на обстановката на Балканите и заплашва европейската сигурност, съобщи непрекъснатият представител на Русия в Европейски Съюз Владимир Чижов в оповестено през днешния ден изявление във в. " Известия ", представено от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

Ние разбираме, че цялата тази дръзка стъпка с Преспанското съглашение беше замислена, с цел да бъде по-бързо привлечена Македония в НАТО. За нас картината е задоволително ясна: дърпат страната за ушите в алианса. Това се отразява отрицателно на европейската сигурност и на стабилността в региона на Балканите, уточни Чижов.

Той акцентира, че процедурата по промяна на името на Македония е минала с нарушавания на конституцията на страната макар мнението на президента.

Дългогодишният спор за името на северната гръцка съседка бе решен посредством Преспанското съглашение, според което страната се преименува на Република Северна Македония, а Гърция отдръпна възраженията си против присъединението й към НАТО и Европейски Съюз.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР