Стремежът за присъединяване на Северна Македония към НАТО може да

...
Стремежът за присъединяване на Северна Македония към НАТО може да
Коментари Харесай

Русия: Влизането на Македония в НАТО застрашава европейската сигурност

Стремежът за присъединение на Северна Македония към НАТО може да докара до дестабилизация на обстановката на Балканите и заплашва европейската сигурност, съобщи непрекъснатият представител на Русия в Европейски Съюз Владимир Чижов в оповестено през днешния ден изявление във в. "Известия ".

Ние разбираме, че цялата тази дръзка стъпка с Преспанското съглашение беше замислена, с цел да бъде по-бързо привлечена Македония в НАТО. За нас картината е задоволително ясна: дърпат страната за ушите в алианса. Това се отразява отрицателно на европейската сигурност и на стабилността в региона на Балканите, уточни Чижов.

Той акцентира, че процедурата по промяна на името на Македония е минала с нарушавания на конституцията на страната и макар мнението на президента.

Дългогодишният спор за името на северната гръцка съседка бе решен посредством Преспанското съглашение, според което страната се преименува на Република Северна Македония, а Гърция отдръпна възраженията си против присъединението й към НАТО и Европейски Съюз.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР