Стремежът ни е да сме целогодишна туристическа дестинация. Трябва да

...
Стремежът ни е да сме целогодишна туристическа дестинация. Трябва да
Коментари Харесай

Николина Ангелкова: Стремежът ни е да сме целогодишна туристическа дестинация

Стремежът ни е да сме целогодишна туристическа дестинация. Трябва да се съблюдава екологичното и европейско законодателство и да се откри уравновесен метод и считам, че туризмът хармонира с екологията, а лифтът е най-екологичния тип превоз. Това сподели в студиото на " Още от деня " министърът на туризма Николина Ангелкова.

Ако желаеме да създадем достъп до планините целогодишно, са нужни измененията в проектите за ръководство, добави тя.

За да се развиват зимните ни курорти е належащо това, което Министерство на околната среда и водите започва, обвързвано с смяната на проектите за ръководство и да се даде опция, спазвайки екологичното законодателство, българските курорти да се развиват, разяснява Ангелкова.

Тя бе безапелационна, че сме готови за зимния сезон. Ще сме безкомпромисни във връзка с контрола за предлаганите по курортите услуги, сподели тя.
Николина Ангелкова, министър на туризма: На 17 януари се надяваме да влезе в действие програмен продукт по предпазени канали, който подсигурява персоналните данни, и всяка една институции ще може да ги употребява. При регистрация ще постъпва информация до Национална агенция за приходите и другите виновни институции. Ще може да се вършат и разбори по профила на туристите и упованията, с цел да се усъвършенства качеството на услугата и да повишим интереса към 4-5-звездните хотели.
Тя открои и че се водят диалог с външно министерство за облекчение достъпа до България като туристическа дестинация за страните, за които се изисква виза.

Ангелкова означи, че се обмисля въвеждане на електронен вид за кандидатстване и приемане на визи. Работим за далечните пазари. Надяваме се да се случи, това е основен приоритет, бе безапелационна тя.

Ангелкова заключи и данните от летния сезон, като го назова извънредно сполучлив.

Имаме над 5 400 000 задгранични туристи, което е растеж с малко над 4% по отношение на предходната година. За последните три пък бележим 31% растеж на задграничните туристи на годишна база, което е извънредно огромен триумф, означи министърът на туризма.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР