Стремежът на правителството е в края на годината спадът на

...
Стремежът на правителството е в края на годината спадът на
Коментари Харесай

Правителството се стреми към свиване на икономиката от само 7 на сто

Стремежът на държавното управление е в края на годината спадът на Брутния вътрешен артикул на страната да е към 7%. Това изясни икономическият министър Лъчезар Борисов пред Дарик радио. Той добави, че цената на пандемията се вижда най-много през второто тримесечие, когато икономическият срив е бил 8.5%.

" Все отново сме 5-6 пункта по-добре от редица страни от Европейски Съюз ", сподели Борисов.

Той изясни, че не може да даде прогноза за стопанската система през идната година и посочи, че до момента в който не е преодоляна рецесията с ковид, рискът за стопанската система остава.

“Моята вяра е, че идната година България може да възвърне всичко изгубено от коронакризата “, сподели министър Борисов. Неговата вяра не се поддържа от прогнозите на икономическите анализатори.

По мотив новите ограничения за подкрепяне на автобусните превозвачи, туроператорите и работещите в туризма, Лъчезар Борисов уточни, че няма да има индивидуален детайл при избора на фирмите, които ще могат да се възползват. Той сподели, че процедурите за утвърждение да минават по-бързо - за към три месеца, вместо за половин година.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР