Стремежът на Общински пазари“ ЕООД за обновяване и модернизиране на

Стремежът на Общински пазари“ ЕООД за обновяване и модернизиране на ...

Русенски пазар е с нова визия.

Стремежът на „Общински пазари“ ЕООД за обновяване и модернизиране на стопанисваните търговски обекти, стана традиционен през последните няколко години, а именно да се прави нещо ново по пазарите, те да изглеждат по-добре и да се способства производители и търговци да се срещнат при по-добри условия, а русенци да са по-близо до добра храна за трапезата си.   
 Пазарът „Рибка“ в кв. „Здравец изток“ имаше нужда от освежителен ремонт. За целта, бе остъклена южната и източната фасада, а останалите бяха изцяло подновени и боядисани, нови са всички дограми, нови електрически ролетни щори, нов окачен таван с LED осветление в навесната част, нова тротоарна настилка, видео-наблюдение с интернет и 12 броя нови търговски маси, на мястото на старите. Това напълно преобрази облика на този пазар и го направи много по-функционален. Всички ремонти се направиха, без да спира работата на пазара и хората да намират търсените стоки и услуги. Сега сградата има по-привлекателен вид, а наемателите на магазини пестят значителни средства за отопление и охлаждане на помещенията. Работещите на търговските маси ще работят на закрито, което ще им даде възможност да продават целогодишно, без стоката да се излага на неблагоприятните атмосферни условия.

Ремонтът на стойност 65 000 лв., даде възможност този пазар да има подобна визия с останалите, вече ремонтирани или новоизградени обекти на дружеството. Това спомогна  клиентопотока да се увеличи, общата поддръжка на сградата да е значително по-евтина и даде нови възможности за развиване на търговска дейност.
Реализирането на този инвестиционен проект, допълни поетапната промяна на  облика на пазарите в кв. „Здравец Изток“, предвид реализираните реконструкции и през изминалите години.  

Източник: actualno.com