Стремежът към съвършенство е едно от нещата, които правят човек

...
Стремежът към съвършенство е едно от нещата, които правят човек
Коментари Харесай

Експерт: Стремежът към съвършенство е едно от нещата, които правят човек красив

Стремежът към съвършенство е едно от нещата, които вършат човек хубав. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Бургас доцент Румен Бостанджиев психолог, сексолог и учител, във връзка Световния ден на хубостта.
По думите му стремежът към истина, стремежът към обич и съгласуваност, посредством любовта с другите хора, стремежът да се направи положително за другите вършат човек хубав.
" Тук доста мъчно можем да разграничим красивото от положителното като категория. Това, което прави един човек хубав е това, което го прави и добър, това което разсънва нашето удивление от неговите изяви на креативно ентусиазъм и на креативност , тъй че това са понятия, които са взаимно свързани ", добави доцент Бостанджиев. По думите му от край време хората се възхищават на забележимото и на това, което могат да претърпяват. Според него е напълно ясно, че когато имаме естетическо прекарване обвързвано с удивление, то поражда в организма ни процеси, които ни оказват помощ да се усещаме по най-хубавия метод и да хармонизираме процесите вътре в нас и физически и душевен.
" Красотата е една и това делене на външна и вътрешна е просто една условност. По-интересното при хубостта е нейната връзка с положителното, която от край време е породила мисълта, че хубостта ще избави света ", сподели още доцентът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР