Стремежът към промяна е основна движеща еволюционна сила. Този принцип

...
Стремежът към промяна е основна движеща еволюционна сила. Този принцип
Коментари Харесай

Когато има вдъхновение, резултатите са налице – COPIS 2019

Стремежът към смяна е съществена движеща еволюционна мощ. Този принцип ни потвърди бизнес ревюто COPIS. От 25 до 27 септември в три от изложбените зали на Интер Експо Център форумът събра представители на печатната промишленост и рекламата от България и чужбина.
Нови визии, смели послания и новаторски хрумвания посрещаха присъстващите през тази година. За първи път се състояха професионални провокации, които събраха експертите в невиждания за България бизнес формат. Най-мащабното издание на COPIS до момента показа своя капацитет за създаване на контакти от национално и интернационално равнище, изключително в границите на Балканите, Централна и Западна ЕВропа.
COPIS 2019 – пораждащ както в никакъв случай до момента
Предизвикателно. Това бе думата, с която присъстващите определяха COPIS 2019 . Безспорно и през осмото си издание ревюто надгради и затвърждавайки интернационалния си темперамент, разшири границите на задграничното наличие. Изложителите от България Чехия, Полша, Италия, Румъния, Гърция, Турция, Хърватска посрещнаха гости от Германия, Китай, Русия, Италия,  Румъния, Македония, Турция, Гърция, Сърбия, Хърватия, Белгия, Унгария, Чехия, Полша, Холандия, Азербайджан.
„ Броят на посетителите с онлайн регистрации и електронни предложения набъбна сензитивно “, регистрират уредниците. Те показват, че растежът по този индикатор е 15%, като основна роля за тези резултати е пълноценното потребление на цифровите канали за връзка и точно таргетиране на аудиторията по време на акцията – изцяло в унисон с една от основните трендове в рекламния отрасъл.
В резултат на общите старания станахме очевидци на основаната професионална бизнес атмосфера, в която бяха показани и новостите при цифровия щемпел, материалите, консумативите, графичния и пространствения дизайн и образните връзки. В съществени акценти се трансфораха печатът върху текстил и предложенията за усъвършенстване на работните процеси.
Освен това трите изложбени дни ни дадоха опция да избираме от богато портфолио от промоционални артикули, сувенири, позволяващи брандинг и реклама, хрумвания за изобретателни фирмени и корпоративни дарове и машини за производството им. Отчетохме и любопитната наклонност рекламата да се обръща от ден на ден към българското национално творчество и обичайните претекстове.
Професионална и cool – съпътстващата стратегия
Предизвикателна. Такава бе и съпътстващата стратегия. „ Решихме да отправим предизвикателство към експертите. И по този начин се роди концепцията за Fabric is cool “, споделят уредниците. Епичният конфликт изправи един против различен няколко тима, които в границите на ревюто сътвориха повсеместен fabric backlit артикул. За три дни тимовете (всеки формиран от експерт в маркетинга, дизайна, копирайтинга, предпечата и печата), трябваше да основат цялостна идея за акция на огромен бранд за интервала на Коледа. Професионално жури дефинира и тима победител.
Съпътстващата стратегия на COPIS 2019 се трансформира и в поле за професионално шерване на опит. За първи път аудиторията бе превзета от „ Майсторски клас “, воден от проф. Христо Кафтанджиев. С лекциите си в региона на пекиджинг дизайна и семиотиката в рекламата той въодушеви маркетинг и аутдор експерти, експерти, заети в рекламата и ПР, дизайнери, актьор, фотографи, студенти.
Посетителите от България и чужбина регистрираха, че изложителите са все по-креативни и дейни в представянето си. Участниците организираха лекции, семинари, полемики и презентации на щандовете си. Дистрибутори и фирмени представители с подготвеност отговаряха на задаваните въпроси.
Хобито може да бъде превърнато в бизнес. Как това може да се случи, открихме на семинара „ Продавай в Etsy – по какъв начин да превърнем заниманието в бизнес “, проведен от  FESPA. Освен че ни въодушеви и ни даде забавни хрумвания, събитието се организира в напълно обновената зала „ Родопи “ на Конгресния център. Всъщност през последния изложбен ден точно зала „ Родопи “, дружно с най-голямата конгресна зала на изложбения център - „ Витоша “, бе обект на вдъхновяващия ON day – денят на отворените порти, в който представители на Интер Експо Център запознаваха посетители и сътрудници с преди малко завършилото реновиране и рационализация на Конгресния комплекс. „ Благодарение на тях залите ни са оборудвани с технологии от последно потомство “, означават от ИЕЦ.
COPIS 2020
COPIS 2019 преди малко завърши. В резултат на положените старания, форумът, провел се редом с текстилното ревю на България – ТМТ Експо, бе обект на интерес от близо 6800 гости – 15% е записаният растеж по този индикатор. Но... „ Вече работим по идващото издание “, загатват уредниците. „ През миналата акция положихме доста усилия; само че триумфът ни дава ентусиазъм за 2020 г.; изпълнени сме с нови сили и хрумвания “, уверени са те. Как ще протече подготовката ли? Процесът ще следим в уеб страницата www.copi-s.com .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР