Стремежът към козметичните подобрения на външния вид са толкова значителни,

...
Стремежът към козметичните подобрения на външния вид са толкова значителни,
Коментари Харесай

Борим затлъстяването с ново революционно лекарство

Стремежът към козметичните усъвършенствания на външния тип са толкоз обилни, че водят до все нови и нови открития. Последният шлагер измежду тях е лекарство за понижаване на тежестта под формата на инжекции.

Какво съставлява това революционно изобретение в битката с килограмите.

С какви имена да търсите лекарството за намаляване

Става въпрос за цялостен нов клас рецептори антагонисти GLP-1, към което принадлежи и семаглутид, разработка на датската фармацевтична компания Novo Nordisk, чиито клинични тествания демонстрират, че понижава тежестта до 15 %. В Съединени американски щати новото откритие се продава под името Wegovy, както и в някои европейски страни. Ozempic е версия за диабетици, също с приложение за намаляване.

Създадено е и конкурентно лекарство на американската компания Eli Lilly, което се приготвя за продажба през тази година. То също е въз основата на GLP-1 и му се предсказва, че ще завоюва всеобщ интерес. Предвижда се, че до 2031 година тези медикаменти ще доближат продажби от 150 милиарда $ и ще станат толкоз необятно употребявани, колкото са в този момент бета блокерите.

Кое прави лекарството за намаляване революционно

 Лекарство против затлъстяване

Това, което прави сходен вид лекарствени средства толкоз търсени, са действителностите през днешния ден. Според тях през 2020 година 2/5 от популацията на света е с наднормено тегло, а до 2035 година се планува в тази статистика да попаднат 4 милиарда индивида. Хората на всички места натрупат килограми, само че най-вече затлъстели има не в богатите остарели, а в такива като Египет, Мексико и Саудитска Арабия.

Тревогите при тези трендове идват от това, че затлъстяването е причина за редица болести, които през днешния ден се дефинират като обществено значими. Диабетът, високото кръвно налягане, сърдечните болести и някои типове рак имат като своя подбуда наднорменото тегло.

Последиците за стопанската система на най-засегнатите страни са големи, а преждевременната гибел заради затлъстяване е много висок %.

Поради това новото лекарство идва тъкмо в точния момент като панацея за тези тежки проблеми. Откритието на резултата на семаглутид идва инцидентно, като след лекуване на диабетици с него е открито и това, че лекарството води до понижаване на тежестта. Медикаментът имитира освобождението на хормони, които дават чувство за задоволеност и понижават апетита.

Търсенето на медикамента е огромно и делът на облагите от лекарството доста е повишен. Дългосрочните последствия обаче още не са известни. Не се знае нищо и за резултатите по време на бременност и директно преди нея.

Потенциални опасности от лекарството за намаляване

 Борим затлъстяването с ново революционно лекарство

При ненадейно прекъсване на лекарството се следи бързо възвръщане на изгубените килограми. В някои случаи тежестта става още по-високо отпреди приложението на медикамента.

Дългосрочното потребление се оказва и много скъпо, по тази причина се планува към този момент да се дотира единствено за незабавно нуждаещите се, а използването за козметични цели да бъде напълно за сметка на пациента.

За хората със свръхтегло новите медикаменти дават вяра, че борбата против затлъстяването може да бъде извоювана.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР