„Стреляха по постовия и аз се развиках защо стрелят по

...
„Стреляха по постовия и аз се развиках защо стрелят по
Коментари Харесай

Хигиенистката, изправила се срещу избягалите затворници: В страха си нищо не видях

„ Стреляха по постовия и аз се развиках за какво стрелят по индивида. Исках други хора да реагират, да видят. В страха си съвсем нищо не видях. Казаха ми да се махам. От нерешителност нищо не видях”. Това описа пред Нова телевизия хигиенистката от Централния софийски затвор Христина Александрова, прочула се това, че се е пробвала да спре рисковите бегълци Владимир Пелов и Радослав Колев.
Рецидивистите още не са открити, само че са арестувани техни близки. Сред задържаните е и синът на Владимир Пелов – 20-годишен юноша. Задържани са и хора от неговото обграждане.
Мъжете са били въоръжени с нож и револвер, ориентиран против надзирателите. Изчезват за 15 секунди като на филм - през парадния вход. Действието се развива пред очите на съкилийниците им. Успяват да обезвреждат и трима надзиратели.
" Имахме оперативна информация от предишното лято за готвено бягство на лицето Владимир Стефанов Пелов и бяха подхванати нужните ограничения, само че за жал се случи по този начин, че той в този момент избяга от пандиза ". Това съобщи по-рано от парламентарната естрада вътрешният министър Валентин Радев. " Информацията е подадена на Министерство на правораздаването и тези, които са заинтригувани от това. Направени са и са взети нужните ограничения по това, само че за жал се случи по този начин, че той в този момент е избягал от пандиза “, сподели Радев.
Той изясни, че сега работи щаб към Столична дирекция на вътрешните работи към основен комисар Христо Терзийски, шеф на Главна дирекция " Национална полиция ".
Междувременно министърът на правораздаването Цецка Цачева разяснява случая, като разгласи, че в случай че министър председателят Бойко Борисов ѝ изиска оставката, е подготвена да си я подаде.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР