Стрелкинята ни Мирослава Минчева няма да участва на Олимпиадата в

...
Стрелкинята ни Мирослава Минчева няма да участва на Олимпиадата в
Коментари Харесай

Скандал: Отнеха олимпийската квота на наша стрелкиня

Стрелкинята ни Мирослава Минчева няма да взе участие на Олимпиадата в Токио, откакто квотата ѝ е била скандално отнета, написа " Мач Телеграф ". Пред медията Минчева показа, че преди да разкрие детайлности, ще би трябвало да се съветва с юристи.

Преди няколко дни на Световната купа в Осиек Минчева, Бонева и Гроздева взеха злато на отборното съревнование на 10 м въздушен револвер.

Минчева завоюва своята квота за Олимпиадата с деветото си място в дисциплината 10 метра пневматичен револвер за дами на европейското състезание във Вроцлав, Полша, още през февруари предходната година. Българката направи резултат 574 точки, като по този начин покри норматива.

" Така ли се прави спорт в България? Така ли се стимулират младите? Да отрежеш крилата на 21-годишно момиче и да го лишиш от фантазията ѝ. Може да имаме искания кой по какъв начин стреля, само че не може да ни се обезпечи теляк, психолог, силов и кондиционен треньор, които да работят с нас непрекъснато преди и по време на надпревари. "

" Потрошена съм от травми. Имам инфектиране на сухожилията на колената, а преди няколко месеца имах и сериозен проблем със сухожилията на лакътя на дясната ръка, с която изстрелвам. А най-голямата ми травма е дискова протрузия на шийни прешлени, поради нея се постанова да дремя на ортопедична възглавница и да върша всекидневни извършения, без които загивам от болежка. "

" Три месеца лекувах тази травма и носих яка. След като се върнах от лекуване, имах месец и половина да се приготвя за квота и с Божията помощ съумях. Ще стана на 22 след 1 месец, а към този момент съм разглобена. Как се чака да съм на топ равнище с всичко, което се случва? ", съобщи Минчева пред " Мач Телеграф ".

Квоти за Токио имат Мария Гроздева и Антоанета Бонева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР