Стрелецът в Дейтън, щата Охайо, е бил неутрализиран по-малко от

...
Стрелецът в Дейтън, щата Охайо, е бил неутрализиран по-малко от
Коментари Харесай

Казаха как е умрял звярът от Охайо

Стрелецът в Дейтън, щата Охайо, е бил обезвреден по-малко от минута след началото на нападението си, в което има девет убити и 27 ранени, заяви кметицата на града Нан Уейли, представена от Франс прес и Ройтерс.

"Първите служители на реда, озовали се на местопроизшествието, са обезвредили нападателя за по-малко от минута. Впечатлена съм от геройството на нашата полиция ", сподели Уейли. Тя заяви, че 15 от 27-те ранени са изписани от болница. Четирима от ранените са в тежко положение, а един е в сериозно, обявиха медицински източници.

Нападателят е употребявал автоматизирана пушка с пълнители с висок потенциал и е носел бронежилетка, посочи кметицата на Дейтън. По нейните думи, в случай че не е била светкавичната реакция на служителите на реда, "днес можеше да има стотици убити ". Довечера в града с население 140 000 души ще се провежда бдение в памет на жертвите.

Мотивите за нападателя са незнайни и се счита, че е работил самичък. Той е разпознат, само че името му към момента няма да се оповестява, съобщи заместник-началникът на полицията Мат Карпър.

В следствието оказват помощ сътрудници на ФБР.

По данни на американската неправителствена организация "Архиви на насилието с огнестрелни оръжия " от началото на годината в Съединени американски щати е имало 251 всеобщи стрелби. За такива набези се считат стрелби с повече от четири жертви - убити или ранени.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР