Стрелецът от El Paso Walmart се съгласява да плати повече от 5,5 милиона долара реституция във федерален случай

...
Стрелецът, който уби 23 души и рани 22 други в
Коментари Харесай

Стрелецът, който уби 23 души и рани 22 други в Walmart в Ел Пасо в една от най-смъртоносните атаки срещу латиноамериканци в съвременната история на САЩ, се съгласи да плати над 5,5 милиона долара реституция на засегнатите от стрелбата.

Патрик Крузиус, който се призна за виновен по федерални обвинения в атаката, постигна споразумение с прокурорите да плати 5 557 005,55 долара на ищците във федералното дело, според нови съдебни документи. Документът, идентифициращ ищците, е запечатан.

Федералният съдия Дейвид Гуадерама одобри споразумението. CNN се свърза с офиса на американския прокурор в Западния окръг на Тексас.

Адвокат на Крузиус отказа коментар, позовавайки се на държавна заповед за запушване и федерална защитна заповед, които ограничават това, което той може да коментира.

Мария Еухения Легарета Роте, Глория Ирма Маркес, Елза Мендоса де ла Мора, Хорхе Калвило Гарсия Мария Еухения Легарета Роте, Глория Ирма Маркес, Елза Мендоса де ла Мора, Хорхе Калвило Гарсия Получено от CNN

Крузиус вилня в Walmart в Ел Пасо, който се намира по протежение на границата между САЩ и Мексико, с единственото намерение да убие мексикански народ и имигранти, казаха властите. Най-малко осем от убитите са мексикански граждани, според министъра на външните работи на Мексико Марсело Ебрард. Смята се също, че Крузиус е публикувал изпълнен с омраза текст онлайн само минути преди стрелбата, в който той изповядва ксенофобски и бели расистки убеждения.

През февруари Крузиус се призна за виновен по 90 федерални обвинения, включително престъпления от омраза, от стрелбата през 2019 г. През юли той беше осъден на 90 последователни доживотни присъди.

Крузиус все още предстои да бъде съден по държавно дело срещу него, където прокурорите искат смъртна присъда. И двете страни ще се срещнат със съдия от окръжния съд в понеделник следобед в изслушване за насрочване, където може да бъде обсъдена дата за процеса.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР