Стрелецът от Асеновград Руслан Тодоров за втори път се опита

...
Стрелецът от Асеновград Руслан Тодоров за втори път се опита
Коментари Харесай

Стрелецът от пиянския скандал в Асеновград иска на свобода, арестът му влияел зле

Стрелецът от Асеновград Руслан Тодоров за повторно се опита да излезе от ареста, само че Пловдивският апелативен съд го върна зад решетките. Срещу него са повдигнати две обвинявания – за опит за ликвидиране и за нелегално владение на оръжие. Той беше арестуван в края на предходната година след пиянска кавга приключила с изстрели.
Прочетете още
На 16 декември 2022 година в Асеновград, при зародил спор сред два враждуващи рода, и макар съществуването в квартала на полицейско наличие, мъжът прострелял жертвата си в гръдния панер с военен револвер. Пострадалият е бил откаран в болница, където е претърпял животоспасяваща интервенция.

Днес Руслан Тодоров за следващ път изиска по-лека мярка за неотклонение с претекст, че револверът не е негов и не е стрелял в деня на абсурда. Адвокатът му Атанас Атанасов се стимулира с това, че по делото са събрани нови доказателства, съгласно които татко му Румен Тодоров е прострелял потърпевшия Христо Иванов. Защитникът добави още, че карцерът не въздейства добре на Руслан, защото има проблеми с крайници и му поставят инжекции. Той посочи още, че обвиненият има малолетно дете, което е болно и има потребност от грижи.

Апелативен съд – Пловдив обаче остави в ареста Руслан с претекста, че и татко и наследник са стреляли, само че просто единият не е уцелил. е взета най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ спрямо него. Припомняме, че при случая пострада още един мъж и полицайка, която е изпълнявала служебните си отговорности.

Жената е била нападната от двете ромски семейства, които са влезнали в кавга след приложимост на алкохол. Тя има повърхностна рана. Има и счупени стъкла на две полицейски коли. 

По делото е налично и умозаключение на физико – химическа експертиза, от която се открива, че по облеклата и по ръцете на обвинения, са открити микрочастици, които по състав подхождат с частиците, открити в цевта на револвера, конфискуван от местопроизшествието, с който са били възпроизведени изстрелите.

И двете обвинявания против Руслан Тодоров са за тежки умишлени закононарушения, като наказването за опит за ликвидиране е отнемане от независимост от 10 до 20 години. Съдебното минало на стрелеца е обременено, защото от свидетелството му за съдимост е видно, че е бил съден преди последното му нарушение. За това съдът реши, че при по-лека мярка за неотклонение има заплаха да извърши закононарушение. Относно казуса със здравословното му положение, арбитър Велина Антонова съобщи, че той може да посещава лечебни заведения и до момента в който е в ареста.

Определението на Апелативния съд е дефинитивно.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР