Стрелча е в бедствено положение заради липса на питейна вода.

...
Стрелча е в бедствено положение заради липса на питейна вода.
Коментари Харесай

Втори ден бедствено положение в Стрелча, в града няма никаква питейна вода

Стрелча е в бедствено състояние поради липса на питейна вода. Обилните превалявания от последните дни са нанесли съществени провали върху вододайната зона.

Обявявайки бедствено състояние от през вчерашния ден сутринта, до през днешния ден няма безусловно никаква вода, заяви кметът на Стрелча Стойно Чачов, пред Българска национална телевизия.

Комисия от експерти през днешния ден ще направи оглед на компрометираните водни уреди. Ще бъдат избрани съответните ограничения за преодоляване на обстановката и започване на незабавен ремонт на довеждащия тръбопровод.

Общината ще кандидатства за помощ от страната. Няма по какъв начин да се каже точната сума за вредите, само че проектантска компания още през днешния ден стартира прочувания, с цел да може по най-бързия метод да се ремонтира най-проблемния сектор от водопроводната мрежа, изясни още кметът.

В постройката на общината разполагаем на всички жители е доставена бутилирана минерална вода. Около обяд се чака в града да дойдат две водоноски, съобщи Чачов.

Довеждащият тръбопровод е от асбесто-циментови тръби, което го прави рисков, безапелационен е Филип Фингаров, шеф на ВиК - Стрелча.

Тръбата на главния тръбопровод на Стрелча е от 1947 година и в никакъв случай не е сменяна, добави кметът. Работата по ремонта на канализацията е директно обвързвана с времето и преваляванията поради минаващата около града река, призна Чачов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР