Стрелбата в централната част на Виена се предполага, че е

...
Стрелбата в централната част на Виена се предполага, че е
Коментари Харесай

Австрийските власти разглеждат стрелбата във Виена като терористичен акт

Стрелбата в централната част на Виена се допуска, че е била терористичен акт, като има няколко ранени, а евентуално и убити хора, съобщи австрийският министър на вътрешните работи Карл Нехамер пред австрийската телевизия ОРФ, съобщи БTA.

"Към момента мога да потвърдя, че ние имаме вяра, че това е явно терористична офанзива ", сподели министърът. Той добави, че се допуска, че стрелбата е била осъществена от няколко души и че нападението към момента не е завършило.



Засега е известно, че един служител на реда е съществено ранени, добавя представител на вътрешното министерство, съобщи ДПА. Най-малко един обвинен е бил задържан след стрелбата наоколо до синагога.

Ръководителят на австрийската еврейска общественост Оскар Дойч сподели в Туитър, че не е ясно дали синагогата и канцелариите към нея са били цел на стрелбата.

По времето на стрелбата те са били към този момент затворени.

Засега има спорни информации за случилото се в центъра на Виена. Метрото там е спряно, хората са приканени да заобикалят публичните места и публичния превоз и да си останат вкъщи. Според локална медия може да са били убити седем души в стрелбата. Местни издания настояват, че нападението било против синагогата. Бе обявено и за взривил експлозиви нападател, както и за премахнат нападател, а също и за нападател, който е избягал от мястото на престъплението.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР