Стрелбата срещу граничния полицай, загинал в понеделник вечерта, е с

...
Стрелбата срещу граничния полицай, загинал в понеделник вечерта, е с
Коментари Харесай

Борислав Сарафов: Стрелбата срещу граничния полицай е с ловно оръжие

Стрелбата против граничния служител на реда, умрял в понеделник вечерта, е с ловно оръжие, сподели новоизбраният шеф на националното разследване Борислав Сарафов пред медиите, откакто прокурорската гилдия гласоподава кандидатурата му, заяви Българска телеграфна агенция.

Аутопсията на починалия служител на реда демонстрира, че по него е стреляно с ловни сачми. Това обяснява версиите и отпада тази за престрелка сред турски и български гранични служители на реда, уточни още Борислав Сарафов.

Предстои сравнение с барутните частици, уточни той и удостовери, че по първични данни става дума за двама братя, турски жители, които са арестувани. Експертиза ще открива от какво разстояние е стреляно.

В момента от турска страна събират доказателства, уточни той.

Турция не екстрадира свои жители, с цел да бъдат съдени и в случай че се удостовери, че арестуваните са такива, те ще бъдат съдени в Турция. При това състояние България ще направи оптималното с цел да има следствие в цялост и ще съобщи доказателства. Нямам подозрение в турския съд, сподели още Сарафов.

В понеделник вечерта, към 20:35ч на границата с Турция при обход бе погубен българският граничен служител на реда Петър Бъчваров от Елхово.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР