Стрелба пред място за сватба в Отава оставя 2 убити и 6 ранени, съобщи полицията

...
Стрелба пред сватба в Отава, Канада, в събота вечерта доведе
Коментари Харесай

Стрелба пред сватба в Отава, Канада, в събота вечерта доведе до смъртта на двама души и шестима ранени, съобщи полицията.

Полицията и първите служби за реагиране пристигнаха на място след съобщения за изстрели малко преди 22:30 ч., се казва в съобщение на полицията в Отава.

Замесените хора са присъствали на сватба в конгресен център на Gibford Drive и стрелбата е станала извън мястото, каза полицията.

Жертвите са идентифицирани от полицията като 26-годишният Саид Мохамед Али и 29-годишният Абдишакур Абди-Дахир, и двамата от Торонто.

Отделът за убийства на полицията в Отава разследва стрелбата.

„Проучват се всички ъгли на разследването. На този етап няма индикации, че това е стрелба, мотивирана от омраза“, се казва в съобщението на полицията.

Полицията каза, че досега няма арестувани и призова свидетелите да се явят. Разследващите също така търсят „всякакви записи от камери за наблюдение, звънец или видеорегистратор от жители, посетители и фирми, които може да са били в района по време на инцидента“.

„Това насилие е трагично и неприемливо. Това е обезпокоително за цялата ни общност“, се казва в изявление на полицията в Отава. „Полицията се свързва с лидерите на общността, за да гарантира, че семействата на жертвите са подкрепени.“

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР