Стрелба от засада вавстралийски град, отнела живота на шестима души,

...
Стрелба от засада вавстралийски град, отнела живота на шестима души,
Коментари Харесай

Религиозно мотивирана терористична атака отне живота на шестима души в Австралия

Стрелба от засада вавстралийски град, лишила живота на шестима души, беше оповестена за религиозно стимулирана терористична офанзива, заяви Би Би Си. Властите споделят, че това е първият път, когато християнска екстремистка идеология е обвързвана с терористична офанзива в Австралия.

Двама служители на реда и един комшия бяха убити, когато Натаниел, Стейси и Гарет Трейн откриха огън в селски парцел в Куинсланд предишния декември.

„ Те в действителност се отнасяха към полицията като към чудовища и демони, като към нещо зло.Християнската екстремистка идеология е обвързвана с други офанзиви по света, само че това е първият път, когато я виждаме да се появява в Австралия “, сподели Линдфорд.

Нападението е било преднамерено, съобщи тя и следователите са разкрили " обилни доказателства " за предварителна подготовка и обмисляне.

Имотът, благосъстоятелност на Гарет и Стейси, е основан с камуфлажни скривалища, бариери, опори, оръжия, ножове, видеонаблюдение и огледала по дърветата.

Въпреки че няма „ никакви доказателства “, че някой различен в Австралия е взел участие или подпомагал офанзивата,Линфорд сподели, че причинителите са били свързани с лица в Съединените щати.Полицията е споделила информация с проверяващите там.

„ Те ще дефинират какви следствия могат да създадат вследствие на тази информация “, акцентира тя.

В злощастната нощчетирима чиновници участваха в престрелка, откакто напуснаха колите си и се приближиха до къщата, благосъстоятелност на Гарет и Стейси.

Припомняме, че двама служители на реда - Матю Арнолд, на 26, и Рейчъл Маккроу, на 29 - бяха улучени незабавно, след което се оповестява, че са убити.Друг служител на реда беше ранен, само че избяга, до момента в който четвъртият беше тероризиран от стрелците, които възпламениха огньове, с цел да се опитат да го убият.

Съседът Алън Даре, който се появи в парцела, с цел да помогне, също беше смъртоносно прострелян.

Линдфорд показа, че психичнотоздраве на извършителитее било взето поради от проверяващите, само че е несъмнено като малко евентуален фактор.

„ Ние много постоянно виждаме в нашите терористични следствия хора с разтърсено психологично здраве, тъй като елементарно се радикализират. Когато имате трима настоящи дружно, е предизвикателство да се каже, че в този случай има проблем с психологичното здраве “, сподели тя.

Нападението ще бъде разследвано и се чака да има дефинитивни заключения по отношение на претекстовете на стрелците, добави полицейският комисар.

Следвайте ни във,и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР