Стрелба и последвалото я паническо бягство на хиляди хора помрачиха

...
Стрелба и последвалото я паническо бягство на хиляди хора помрачиха
Коментари Харесай

Четирима души са ранени при стрелба на шампионския парад на Торонто Раптърс. Има трима задържани

Стрелба и последвалото я паническо бягство на хиляди хора помрачиха парада в канадския град Торонто по случай извоюваната първа шампионска купа в НБА от локалния отбор Раптърс, съобщи Асошиейтед прес.

Четирима души са простреляни на по-малко от една пресечка разстояние от мястото, където измежду гостите на сцената бе министър председателят Джъстин Трюдо.

Трима души са задържани, като са открити две огнестрелни оръжия, заяви полицията в Торонто. Засега следствието не показва възможни аргументи за стрелбата.

Тълпи от почитатели на Раптърс се разбягаха от стрелбата на площад в централната част на града, препълнен с десетки хиляди фенове на отбора.

Над един милион почитатели извършиха центъра на Торонто по-рано през днешния ден за церемониал в чест на първенците, което провокираха опасения за сигурността на фона на проблемите от прекомерно огромното скупчване на хора.

Според полицията никое от пострадванията на простреляните не е животозастрашаващо. Други хора леко са потърпевши, до момента в който се опитвали да се отдалечат от стрелбата.

На въпрос дали става дума за целенасочена пукотевица или за терористичен акт говорителка на силите на реда отговори, че следствието е в ход.

По време на речта на един от притежателите на клуба водещият на проявата прекъсна изявлението, с цел да заяви, че уредниците се оправят с изключителна обстановка и да призове към успокоение. Премиерът Джъстин Трюдо, кметът на Торонто Джон Тори, звездата Кауай Ленард и други играчи бяха на сцената в този миг. Те останаха по местата си и малко по-късно речите продължиха.

 

▶️ Crowds of people quickly dispersed following a shooting during the victory celebration for the NBA Finals Champion Toronto Raptors, Monday, June 17.

2 Shot, 2 Arrested at Toronto Raptors Victory Celebrationhttps://t.co/FbeV8iP9tYpic.twitter.com/uBgB0FQvPW

— The Voice of America (@VOANews) June 17, 2019
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР