Stratolaunch скоро ще бъде най-големият самолет в света направен изцяло

...
Stratolaunch скоро ще бъде най-големият самолет в света направен изцяло
Коментари Харесай

Най-големият самолет в света е почти готов за първи тестове

Stratolaunch скоро ще бъде най-големият аероплан в света изработен напълно от композитни материали. В момента към момента се работи по него, като през вчерашния ден за пръв път е излязъл от хангара си за проби, заяви самата компания в Twitter, представена от vesti.bg. Целта на Stratolaunch е да направи аероплан, към който да се закачат галактически ракети и те да се изстрелват към космоса от въздуха. Това ще докара до обилни намалявания на разноските и напъните за изстрелване на ракети в Космоса. Именно отделянето им от Земята е най-голямото предизвикателство. Освен това ще направи изстрелванията по-малко подвластни от метеорологичното време.

Startolaunch е компания, която е основана от съоснователя на Microsoft Пол Алън през 2011 година Тя разгласи проектите си обществено през 2015 година и имаше желание да направи първи тестов полет до края на 2016 година Това обаче не се случи, като самолетът едвам в този момент излиза от хангара за пръв път.

Stratolaunch има обсег на крилете 117 метра и дължина 72 метра. Височината на опашката е 15 метра. Самолетът употребява 6 мотора като тези на Boeing 747. Ракетите ще се закачат на междинното крило, което може да издържи 250 тона товар. Той не е очакван за дълги полети и по тази причина обсегът му е към 3200 км.

Въпреки забавянето, компанията счита, че ще успее да реализира главната си цел. А тя е Stratolaunch да е изцяло подготвен за работа до края на това десетилетие.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР