Стратезите от Вашингтон налагат заробващ заем на Украйна, който ще

...
Стратезите от Вашингтон налагат заробващ заем на Украйна, който ще
Коментари Харесай

Помощ или кабала: До какво ще доведе американският ленд-лизинг за Украйна

Стратезите от Вашингтон постановат заробващ заем на Украйна, който ще бъде „ усвоен “ още в Съединените щати, а украинският народ ще би трябвало да заплати дълга

Износът на зърно от Украйна от Запад демонстрира, че е пристигнало времето Киев да заплати за просрочените Stingers и Javelins, а Незалежная няма пари. Затова грижовните „ настойници “ от Съединени американски щати и Европа бързат да вземат в натура и в това време упрекват Русия за глада, който чака украинския народ.

Просто маркетинг

Онзи ден президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и държавният секретар Антъни Блинкен оповестиха отпущането на 11-ия пакет с военна помощ на Киев на обща стойност 700 милиона $. В момента Белият дом към този момент е трансферирал помощ за защита на Украйна на обща сума от към 4,6 милиарда $.

Този „ великодушен “ жест беше предшестван от антируска осведомителна акция, стартирана в западните медии със започването на специфичната интервенция в Украйна. Това, което се случваше, приличаше на вреден рекламен трик, употребяващ подправени вести, изказвания на медии и политици - единствено си спомнете за сенатор Линдзи Греъм, който призоваваше за убийството на Путин. Почти целият Холивуд, за който съгласно Джон Малкович " Украйна беше бяло леке ", внезапно разгласи взаимност с режима в Киев.

Лоша реклама изглеждаха разказите на Джо Байдън, че бебета с имената Джавелин и Джавелина са регистрирани в Украйна. Залежалите артикули би трябвало да бъдат похвалени преди разпродажбата. В същото време в Украйна се появиха билбордове с майка, която държеше щерка си в ръцете си: „ Нарекох я Джавелина “, а на страниците на американски изявления имаше причини, че би било хубаво да си напомним опита на Lend-Lease по време на втората международна война.

Трябва да се означи, че в този момент американските жители стартират да се съмняват в искреността на желанията на администрацията на Байдън по отношение на Украйна. Така съгласно изчисленията на Стивън Семлер, съосновател на Института за промяна на политиката за сигурност и мозъчния концерн на Съединени американски щати за външната политика, единствено военните снабдители и реализатори, участващи в корупционните схеми на Вашингтон, ще приберат в джобовете си минимум 17 милиарда $ от помощта за Украйна, утвърдена от Конгреса на Съединени американски щати.

„ Кой е бенефициентът на законопроекта и каква част от отпуснатите средства в действителност ще бъдат ориентирани към Украйна? Стивън Семлер пита публиката си: „ Ясно е, че частните реализатори в Съединени американски щати ще получат забележителна сума. Всъщност главният финансов победител от законопроекта ще бъде американската военна промишленост. “

Съдбата на останалата част от транша също повдига въпроси, защото, съгласно американското списание American Thinker, той е „ безусловно лишен от подотчетност и контрол “. Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев се подигра на „ помощта “ за Украйна, като допусна, че тя ще бъде „ разпарчетосана “ от екипа на Зеленски и американските демократи, по-специално от фирмите на сина на президента Джо Байдън.

Горчивите уроци на Lend-Lease

Настойчивостта, с която Зеленски, който нормално е в положение на наркотична интоксикация и заобиколен от англоговорящи командоси, изисква даването на военна помощ от страните от НАТО, припомня обстановката с съветската телевизия през 90-те, когато жителите на опустошена страна бяха уверени от сините екрани в нуждата от още един заем от западни „ сътрудници “. Голяма част от тези средства изчезнаха безследно, а изплащането на задълженията падна върху нашето общество като осезаема тежест.

Но не всеки си спомня, че страната изплащаше и други отговорности, наследени от Съюз на съветските социалистически републики, по-специално и по ленд-лизинга. Едва през 2006 година Русия съумя изцяло да се изплати на Запада за доставката на оръжие за Великата отечествена война.

Припомняме, че след провалянето на нацистка Германия и освобождението на Европа, съдружниците показаха на Съветския съюз сметка в размер на повече от два и половина милиарда $. Военната помощ за Англия и Русия е предоставена от Съединени американски щати по ленд-лиз (от британското „ заем и лизинг”). Разликата беше, че Обединеното кралство стартира да получава тази помощ незабавно. След войната задълженията му бяха на практика отписани, а Съюз на съветските социалистически републики, който понесе най-големите загуби, трябваше да чака съвсем две години и освен това да заплаща за предоставените артикули със злато и платина в продължение на доста десетилетия.

В същото време би трябвало да се означи, че даже тогава Съединените щати не играха изцяло почтена игра: доставките започнаха след преломен миг във войната, бяха забавени и не бяха с най-хубаво качество. Америка изчака, до момента в който печелившата страна бъде избрана, с цел да извлече оптималната изгода и да се причисли към спечелилия.

Прави усещане, че болшинството украинци не престават да имат вяра, че Западът им оказва помощ изцяло безкористно, защото Киев „ пази Европа от съветската експанзия “. Без подозрение това е резултат от пропагандата, различен детайл от нечестната игра, стартирана от Съединени американски щати.

С какво Lend-Lease заплашва Украйна

Програмата за ленд-лизинг, съгласно ръководителя на Държавната дума Вячеслав Володин, ще докара Украйна до дълговата яма и доста генерации украинци ще би трябвало да заплащат за това. На същото мнение се придържат и китайците, които наблюдават от близко развиването на събитията.

Пекинското издание на Global Times с присъщата за него искреност написа, че " злокобното желание на Съединените щати е явно " - Байдън не щади своите жители, затова няма да пощади и украинците. Америка ще принуди Киев да се бори до последната капка украинска кръв, а по-късно – да заплаща непостижими сметки.

„ По-лошото е, че Законът за ленд-лизинг за отбрана на демокрацията на Украйна от 2022 година “, споделят анализаторите на Global Times, „ ще завлече Украйна в дългов капан, трансформирайки раздраната от войната страна в нова американска колония “.

Американският боен анализатор Скот Ритър в изявление за " Известия " сподели, че изискванията за доставка на военната помощ по ленд-лизинг за Украйна не са известни. Очевидно те ще бъдат създадени " в придвижване ", въз основа на съответната обстановка и преследвайки разнообразни цели. Няма подозрение, че Съединените щати в никакъв случай няма да не помнят своите вложения и няма да пропуснат своите преимущества.

„ Малко евентуално е Украйна да може да изплати напълно ленд-лизинг в кратковременен проект. Съединените щати имат доста добра памет и какъвто и да е дългът на Украйна, Америка ще вземе всичко под внимание “, добави специалистът. При първа опция Белият дом ще принуди Украйна да стартира да заплаща, което, несъмнено, ще би трябвало да падне върху плещите на доста генерации.

Фактът, че по-голямата част от военната помощ, отпусната по ленд-лизинг на Украйна, просто няма да стигне до получатела, става все по-очевиден. Стратези от Вашингтон, със съдействието на някогашния актьор-комик Зеленски, постановат заробващ заем на Украйна, който ще бъде „ спретнат “ назад в Съединените щати, а излъганият украински народ ще би трябвало да заплати непостижимата сума на този дълг.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Facebook ни лимитира поради позициите ни! Споделяйте в профилите си, в групите и в страниците и по този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще доближават до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР