„Стратегията за Западните Балкани предоставя добра платформа за ускоряване на

...
„Стратегията за Западните Балкани предоставя добра платформа за ускоряване на
Коментари Харесай

Захариева: Стратегията за Западните Балкани предоставя добра платформа за ускоряване на реформите

„ Стратегията за Западните Балкани дава добра платформа за ускорение на промените и подсилване на европейската вероятност за страните от района. Тя предизвиква нужните дълбоки и устойчиви промени, и по този метод обезпечава гаранции, че напредъкът по пътя към Европейски Съюз е необратим и осезателен за всички “.

Това сподели вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна... към профила през днешния ден в словото си по време на Интерпарламентарната конференция за Общата външна политика и политиката за сигурност (ОВППС) и Общата политика за сигурност и защита (ОПСО), която се организира от 15 до 17 февруари в столицата.

Първият ни посланик посочи пред българските и европейските парламентаристи, че страната ни е положила основни старания да върне Балканите в стратегическия дневен ред на Европейския съюз. „ Именно по тази причина чакахме с вяра Комуникацията на Европейска комисия за Западните Балкани. Сега, след публикуването на документа на 6 февруари 2018 година, можем ясно да заявим, че Стратегията дава отговор на нашите високи упования “, изрази удовлетвореността на държавното управление външният ни министър. Според Захариева стабилността и просперитета на този район е незаместим детайл от сигурността на нашия континент и това безспорно го прави от стратегическо значение за Европейски Съюз.

„ Важно е, че тази тактика обгръща и шестте страни. България смята, че това е верният път “, добави Захариева пред представителите на парламентите. Тя обърна внимание, че Българското председателство подчертава върху свързаността на страните в района във всички аспекти - пътна и железопътна, енергийна, цифрова и на бизнеса. „ Стратегията е всеобхватна, дълготрайна и почтена. Реформите би трябвало да се вършат за по-добър живот, за жителите на тези страни “, означи още външният ни министър пред народните представители от Съюза.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР