Стратегията за нулев Ковид, спадът в износа, кризата с недвижимите

...
Стратегията за нулев Ковид, спадът в износа, кризата с недвижимите
Коментари Харесай

Проблемите на Китай са по-големи от очакваното


Стратегията за нулев Ковид, спадът в износа, рецесията с недвижимите парцели и намалялото търсене спъват растежа в Китай. Въпреки това от партийния конгрес в Пекин струи оптимизъм.

В рамките на шефът на авторитетната Комисия за развиване и промени Джао Ченсин сподели пред пресата: " Икономиката в действителност се възвърне през третото тримесечие ". Но и призна, че има, както и " по-голям от упования потрес ". Сред факторите за това бяха посочени пандемията и рисковите климатични събития, само че като цяло Китай се възстановявал и показал съпротивителни сили.

Стратегията за нулев Ковид е спирачка

Особено огромна спирачка за стопанската система на са рестриктивните мерки, наложени поради тактиката за нулев Ковид. Докато останалата част от света се пробва да живее с вируса, китайското управление твърдо държи на политиката си да задуши в зародиш всяко новоизбухнало огрище, налагайки локдаун, всеобщи проби и карантина. Амбицията за нулево разпространяване на болестта обаче бе мощно затруднена около появяването на новите разновидности.

През второто тримесечие растежът бе единствено 0,4 %. За третото специалистите предвиждат 3,5, само че оповестената от държавното управление годишна цел от 5,5 на 100 надали ще бъде достигната. Прогнозите на Световната банка са за 2,8 %.

Данни за износа няма

Международният валутен фонд предизвести и за риска от отраженията върху банки, компании или локални държавни управления на най-голямата до момента рецесия в областта на недвижимите парцели в Китай., само че публични данни за развиването на китайската външна търговия по този начин и не бяха предоставени.

 
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР