Стратегията за икономически растеж на гръцкото правителство след излизането на

...
Стратегията за икономически растеж на гръцкото правителство след излизането на
Коментари Харесай

Ципрас залага на туризма за растежа на Гърция

Стратегията за стопански напредък на гръцкото държавно управление след излизането на Гърция от последната икономическа стратегия през август залага на туризма, енергетиката, корабостроенето. Други браншове, на които гръцкият министър председател Алексис Ципрас разчита да поддържат растежа на страната, са земеделието, хранителната индустрия, превоза, фармацевтичната промишленост, новаторските технологии и секторът на услугите.

Ключов съставен елемент от тактиката за възобновяване е привличането назад на образованите гърци, напуснали страната след възникването на рецесията през 2010 година, която принуди Атина да одобри три избавителни стратегии при строги условия.

Средствата за напредък ще бъдат обезпечени от Гръцката банка за развиване, Европейската капиталова банка и Европейския съюз, сподели Ципрас.

Завършването на четвъртата оценка на осъществените промени от кредиторите е още една значима стъпка към окончателното излизане на страната от избавителната стратегия, само че не е единствената, сподели министър председателят, който приказва на държавно съвещание.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР