Стратегията ви за контент маркетинг трябва да е уникална за

...
Стратегията ви за контент маркетинг трябва да е уникална за
Коментари Харесай

Съдържание по мярка

Стратегията ви за контент маркетинг би трябвало да е неповторима за бизнеса и аудиторията ви и тъкмо по размер за марката ви. Някои разчитат на обществени платформи като Instagram, до момента в който други избират основаването на видеа и блогове.

Опциите в действителност са доста и най-различни, което прави цялата обстановка на пръв взор объркваща и натоварваща, счита Питър Рослър, който обобщава няколко рекомендации, които ще ви оказват помощ да изберете верните канали.

Използвайте на Instagram за разгръщане на аудиторията

Instagram ви дава няколко неповторими благоприятни условия да започнете да си взаимодействате и да ангажирате аудиторията си. Може да се възползвате от историите, изявления, директни известия или инструмента Reels и други Открийте кои постове работят най-добре за вас, като изпробвате няколко. Когато откриете какво е работещо, може да изградите тактика въз основа на него.

Пишете изявления, които ви оказват помощ да покажете експертиза

Знаете, че блоговете са превъзходен метод за ангажиране и информиране на аудиторията ви. Сега обаче е време да предприемете стъпка напред и да се уверите, че аудиторията има вяра на наличието, което създавате. Покажете експертиза или престиж в промишлеността си, като споделите тематични блогове въз основата на преживяванията си.

Попитайте аудиторията какво желае

Ако имате постоянни читатели и клиенти за имейлите ви, може да създадете анкета, с цел да видите какви други типове наличие може да желаят. Можете да приемате въпроси от аудиторията, на които да отговаряте в блога си.

Проверете конкуренцията

Намерете известни бизнеси и блогове в промишлеността си и вижте какъв вид наличие разгласяват. Кои от изявленията им предизвикват ангажираността? Има ли избрани тематики, които генерират повече мнения, полемики и споделяния, в сравнение с други?

Движете потребителите по фунията

Съдържанието, което създавате, би трябвало да предизвиква потребителите да преминат от „ просто виждам “ към „ подготвен за покупка “. Когато това се случи, значи, че клиент се трансформира в евентуален клиент, което значи, че се интересува от предлаганото от вас, само че не е подготвен да направи покупка.

От вас зависи да подхранвате и убеждавате тези евентуални клиенти да станат купувачи и да поддържат марката ви. Можете да извършите това с вярното наличие в блога и посредством неговото надграждане.

Възползвайте се от Quora

Сайтът е известен за задаване на въпроси и предоставяне на отговори. Чудесен е за генериране на трафик. Отделете време да разгледате Quora и да видите типовете въпроси, които хората задават, свързани с услугата или продукта ви. Когато наберете информация, започнете да създавате блог постове.

Създайте персонализирано преживяване

Ако желаете да се уверите, че аудиторията се ангажира и употребява наличието, което публикувате, персонализирането му към това, което тя желае да чете, е наложително. Съветите нагоре могат да ви оказват помощ с тази цел.

По материал на Питър Рослър за
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР