Стратегията „платформа + екосистема“ е във фокуса на Huawei, като

...
Стратегията „платформа + екосистема“ е във фокуса на Huawei, като
Коментари Харесай

Huawei залага на стратегия „платформа плюс екосистема


Стратегията „ платформа + екосистема “ е във фокуса на Huawei, като компанията се стреми да си сътрудничи от ден на ден с потребителите и с сътрудниците в редица бързоразвиващи се софтуерни области като облачни калкулации, IoT, Големи данни и цифрови платформи, както и индустриални решения за умни градове и интелигентни заводи. Huawei си сътрудничи с консуматори и сътрудници, демонстрирайки своя ангажимент да подкрепя дигитализацията на Европа посредством цифрова промяна на европейските предприятия.

Стратегията бе показана на обичайна конференция Eco-Connect Europe в Рим, като мотото на събитието бе „ For a DigitALL INtelligent Europe “. “През 2017 година Брутният вътрешен продукт на Европейския съюз доближи рекордния за последните години растеж от 2,5%. В момента стартира така наречен Шеста вълна на нововъведенията, включваща технологии като 5G, изкуствен интелект, за който всички приказват, само че доста даже не знаят какво тъкмо значи. Ние, в Huawei, можем да променим Европа за по-добро бъдеще, осигурявайки съвременни ИКТ решения, съобщи при откриването на конференцията Винсънт Панг, президент на Huawei за Западна Европа. - ИКТ бизнесът съставлява 5% от общия Брутният вътрешен продукт на континента, само че 20% от финансовите вложения са точно в ИКТ региона, като в Европа ИКТ е най-голямата промишленост “, добави Панг.

Като водач в развиването на цифровото и интелигентно общество, Huawei работи в тясно съдействие с сътрудници от необятен кръг области и промишлености по целия свят, създавайки взаимно новаторски решения за стимулиране на цифровата промяна, както и за развиване на индустриална екосистема. „ Досега Huawei е построила две лаборатории за нововъведения OpenLabs - в Мюнхен и в Париж, като първата е фокусирана върху умното индустриално произвеждане и умните градове, а а втората се концентрира върху IoT, автомобилната промишленост. До края на 2018 година Huawei ще приключи разширението на мюнхенската лаборатория OpenLab. В края на 2021 година в Европа ще има общо три Huawei OpenLabs, като компанията влага единствено в тях общо 50 млн. $ “, добави Ърнест Джанг, президент на поделението за корпоративни бизнес решения в Huawei за Западна Европа.

 Винсънт Панг, президент на Huawei Technologies за район Западна Европа.

Винсънт Панг, президент на Huawei Technologies за район Западна Европа.

Huawei ще употребява тези лаборатории, с цел да реализира взаимни нововъведения с европейски клиенти и сътрудници в региона на умното произвеждане и умните градове. Компанията ще даде и своите ИКТ платформи на локални сътрудници, които ще могат да тестват своите решения и да ги усъвършенстват. „ Освен това можем взаимно да разработим индустриални решения и да изследваме пазарните благоприятни условия са тях, добави Джанг. - Лабораториите OpenLab съставляват и доста добра среда за образование и решение на действителни бизнес проблеми. “

През 2018 година единствено в парижката лаборатория OpenLab са работили повече от 2600 сътрудници на Huawei, съобщи Винсънт Панг. Само в Европа Huawei подомага над 200 специалисти и 180 университетски фрагменти, като главният им фокус е 5G, AI, облака. Стремим са да привличаме от ден на ден младежи към нашата промишленост. През идващите 3 години стратегия на Huawei DigitALL ще обезпечи образование на над 3000 студенти. Още по 1000 привличаме непосредствено от университетите. Стремим да дадем своя принос и да призовем и останалите ни сътрудници да се включат в сходни начинания “, сподели още Винсънт Панг.

Нови партньорства на Huawei

По време на конференцията Eco-Connect Europe Huawei разгласи редица нови взаимни начинания с водещи компании. Сред тях са:
Huawei си сътрудничи с Microsoft за основаването на напълно флаш основано to решение Azure Stack, което да форсира създаването на хибридни облачни услуги. Huawei и италианският оператор TIM показаха взаимно SD-WAN решение, което да помогне на предприятията да усъвършенстват своите мрежи. Huawei и Digicom подписаха съглашение за съгласие (MoU), което планува взаимна работа върху терминали за смарт паркиране и OpenCloud. Подобно съглашение Huawei подписа и с WAGO, като двете компании ще създават решение за автоматизация и ръководство на енергийната успеваемост на умните заводи. Huawei и Eluminocity ще създават взаимни нововъведения за развиване на интелигентния град. Двете компании към този момент са създали решение за мъдро улично осветяване. А дружно с немската Zolitron Technology e основано изцяло решение за мъдро светосъбиране. За задачите на смарт основано шофиране Huawei е създала мобилен център за данни (MDC). Монтиран в товарен автомобил, центърът дава енергийно ефикасни високопроизводителни калкулации с доста дребна инертност. MDC съставлява отворена хардуерна изчислителна платформа, която може да е употребява от автомобилни производители, T1 снабдители и външни разработчици на логаритми, които да основат и приспособяват приложения за автоматизирано шофиране.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР