Стратегията ни за национална сигурност трябва да бъде променена. Тя

...
Стратегията ни за национална сигурност трябва да бъде променена. Тя
Коментари Харесай

Бившият шеф на ДАНС Цветлин Йовчев: Президентът да свика КСНС

" Стратегията ни за национална сигурност би трябвало да бъде изменена. Тя не е настояща. Става въпрос да бъдат планувани и извършени на тактическо и оперативно ниво поредица от мероприятия, които при вероятно развиване на отрицателни сюжети да могат да отговорят на рисковете, които ще бъдат пред нашата страна ".    

Това съобщи пред БНР Цветлин Йовчев, специалист по национална сигурност, някогашен началник на ДАНС и вътрешен министър в кабинета " Орешарски " (2013 - 2014 г.).

Според него е необходимо президентът да свика Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС).

Той акцентира, че с бунта на Евгений Пригожин и ръководената от него формация " Вагнер " значително се е трансформирала вътрешнополитическа конюнктура в Руската федерация:

" Все още съществуват рисковете от смяна във вътрешнополитическата среда в посока по-радикални кръгове да завземат властта в Кремъл  и да ескалират и обстановката в Украйна, и връзките със страните от Европейски Съюз и Съединени американски щати. От тази позиция ние се намираме в  нова обстановка и това нещо изисква да се направи бърз разбор, да се оценят новите закани  в другите сюжети за развиване и да се подхващат съответните ограничения за угнетяване на рисковете, произлизащи от тези закани ". 

Йовчев предизвести, че и  в по-дългосрочен проект могат да произтекат опасности от тази смяна във вътрешнополитическата среда в Русия .

По думите му би трябвало д а се обърне доста съществено внимание на отбраната на сериозната инфраструктура  в България:

" Може би най-много на тази, която е  обвързвана с военно-промишления комплекс . Отново имаше гърмеж и пожар в хранилища на българска оръжейна компания и още веднъж една от водещите версии е, че това е бойкот ".

Цветлин Йовчев съобщи, че категорично  поддържа дейностите на държавното управление за усилване на поддръжката за Украйна и изрече противоречие с тезата на президента Румен Радев, че изпращането на оръжие за Украйна е " наливане на масло в огъня ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР