Стратегия за отнемане на деца няма и няма да има.

...
Стратегия за отнемане на деца няма и няма да има.
Коментари Харесай

Деница Сачева: Как да празнуваме 1 юни, ако не признаваме, че детето има права?

Стратегия за лишаване на деца няма и няма да има. Няма конспирации, няма разбиране " ювенална юстиция ", няма държавна търговия с органи. Стратегията не е създадена с непознато финансиране и впрочем. Моля горещо, родителите да не имат вяра на такива дезинформации. Това написа в своя Fаcebook профил заместник-министърът на образованието Деница Сачева .
Тя прецизира и че не е правилно, че в документа не се загатват думите „ родител “ и „ семейство “. Родител се загатва 75 пъти. Семейство или фамилии - 57 пъти.
" Предишната Стратегия действаше в интервала 2008 - 2018 година и според Закона за протекция на детето трябваше да има нов документ за идващия интервал. Той е необходим, с цел да се възнамеряват промени в системите на опазването на здравето, обществената политика, образованието и правораздаването, тъй че да се поддържат децата, а не да се унищожават фамилиите. Стратегията се написа за промени в системите, а не за промени в фамилиите. ", споделя още Сачева.
По думите ѝ " тактиката е спряна, не тъй като е рискова, а тъй като по нея няма публичен консенсус. Благосъстоянието на децата е обща идея на всички и по тази тематика не би трябвало да има разломи, а непрестанен разговор. Държавата би трябвало да поддържа фамилиите, само че и да обезпечи отбрана на децата , които не се раждат с шанса да имат виновни родители. "
" Правата на детето би трябвало да бъдат предпазени. Какво честваме всички на 1 юни, в случай че не признаваме, че детето има права? ", пита заместник-министърът и твърди, че никой не заплашва дамите и мъжете, които отглеждат децата си с обич, внимание и отговорност.
" Но измежду нас живеят и деца, чиито биографии звучат по този начин: Атанас - 9 годишен, родители скитници, с 4 братя и сестри. Пенко и Данко - живеят в мазе, без тоалетна и вода, Златко - татко незнаен, майка умряла, Чавдар - 5 клас, 7 каузи за обири и обир, Радко - зарязан от майка си на 8г., татко умрял. Осиновен и разсиновен. Чия грижа са тези деца? И имаме ли право да ги изостави и страната? ", се споделя още в изказването ѝ.
" Да се насажда съмнение към всички, които работят с хора, е пагубно за обществото . Не можем да разрушавам престижа на лекари, учители, обществени служащи. Ако има съмнение, би трябвало да подобряваме системите, потенциала на работещите в тях, изискванията им на труд, само че не и да ги сатанизираме. Това ще ни унищожи страната, а не несъществуващите чудовища и непознатите въздействия. ", счита Деница Сачева.
" За страдание, във всяка предизборна акция се намират хора, които употребяват злоупотребата със боязън, с цел да черпят политически дивиденти. Правителството чува ирационалните страхове и терзания на хората и реагира с схващане, само че няма да прояви схващане към целенасочени и проведени акции за дезинформация, целящи само ескалация на напрежение. ", споделя още тя.
Според Сачева е нужен диалог за това, какво да създадем за децата и фамилиите в идващите 10 години, с цел да имаме разцвет и богатство. Но, диалог, учреден на рационални причини. Искаме да пазим фамилията и децата, само че съхранението става с разсъдък. Прекалената страст унищожава.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР