Стратегическото учение "Кавказ-2020", в което ще участват над 80 000

...
Стратегическото учение "Кавказ-2020", в което ще участват над 80 000
Коментари Харесай

Русия вдигна на крак 80 000 военни

Стратегическото обучение "Кавказ-2020 ", в което ще вземат участие над 80 000 души, стартира през днешния ден на военните полигони в Южна Русия. Това оповестиха пред публицисти от съветското министерство на защитата, съобщи ТАСС, представени от Българска телеграфна агенция.

"Във въоръжените сили на Русия стартира стратегическото командно-щабно обучение "Кавказ-2020 ", съобщи ведомството. То посочи, че главните дейности на войските в границите на маневрите ще са на вътрешните полигони на Южния боен окръг на Русия Прудбой, Ашулук и Капустин Яр, както и на наземните авиационни полигони Арзгирски и Копанской.

Руското министерство на защитата добави, че общо в "Кавказ-2020 " ще вземат участие към 80 000 души, включително съединения и елементи от бойното, тиловото и техническото поръчителство, съединения на противовъздушната защита и военноморските сили, а също и на Росгвардия и министерството на изключителните обстановки. "Същевременно оптималният брой на ангажирания персонален състав на воинските елементи, попадащ под действието на Виенския документ от 2011 година, на учението, провеждано под единно оперативно командване, ще бъде до 12 900 души ", акцентира военното ведомство.

В маневрите ще вземат участие военнослужещи освен от Русия, само че и от Армения, Беларус, Китай, Мианма и Пакистан. Броят на задграничния контингент не надвишава 1000 души. Като наблюдаващи ще участват представители на Азербайджан, Индонезия, Иран, Казахстан, Таджикистан и Шри Ланка.

В първия стадий от учението органите за военно ръководство ще възнамеряват дейности в отговор на условна политическа конюнктура и ще отработват взаимоотношението със страните участнички. В рамките на втория стадий ще бъдат решавани задания по ръководство на войските при воденето на взаимни бойни дейности.

На ученията се възнамерява да бъде отработено разполагането на войскова формация на коалиция от страни за гарантиране на военната сигурност в Югозападна Русия. Учението "Кавказ-2020 " ще завърши на 26 септември, а негов началник ще бъде началникът на съветския общоприет щаб ген. Валерий Герасимов, който е и първи заместник-министър на защитата на Русия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР