Стратегическото партньорство между Русия и Сърбия се развива и се

...
Стратегическото партньорство между Русия и Сърбия се развива и се
Коментари Харесай

Путин: Ежедневно засилваме стратегическото партньорство със Сърбия

Стратегическото партньорство сред Русия и Сърбия се развива и се удостоверява и ускорява всеки ден, съобщи съветският президент Владимир Путин в Сочи при започване на среща със сръбския президент Александър Вучич, оповестява " Танюг ".

Путин посрещна Вучич, отбелязвайки, че доста се радва да види сръбския президент. " Благодаря ви, че приехте нашата покана - връзките ни се развиват, стратегическото ни партньорство се удостоверява и укрепва всеки ден в политически и стопански връзки, както и в региона на сигурността ", изясни Путин.

Той добави, че взаимните комисии интензивно работят за развиването на руско-сръбските връзки и чака още веднъж да види Вучич в Русия през май следващата година. Вучич изясни, че визитата ще бъде огромна чест за него.

На съветски език Вучич изясни че не е оптимист, когато става дума за дефинитивно компромисно решение сред Белград и Прищина. Той също осведоми Путин, че газопроводът през Сърбия е на практика приключен. " Всяка среща с вас е от огромно значение за Сърбия ".

Той благодари на Путин за непрекъснатата му поддръжка за Сърбия при опазването на нейната териториална целокупност и национални ползи. Той особено благодари на съветския министър на защитата Сергей Шойгу за съдействието му.

Вучич чака Русия да спомага за доставките на газ, от които зависи цялата сръбска индустрия, като уточни, че " газът се трансформира в основен проблем за нас, тъй като не знаем какво ще се случи в връзките сред Русия и Украйна във връзка с доставките на газ и като цяло страната може да бъде изложена на риск, в случай че тези проблеми не бъдат решени с съветски сътрудници. "

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че визитата на сръбския президент в Русия е значимо и дълго чакано, и сподели, че връзките сред двете страни са в съюз и се основават на партньорски метод. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР