Стратегическото партньорство между Русия и Сърбия се развива и се

...
Стратегическото партньорство между Русия и Сърбия се развива и се
Коментари Харесай

Путин: Ежедневно засилваме стратегическото партньорство със Сърбия

Стратегическото партньорство сред Русия и Сърбия се развива и се удостоверява и ускорява всеки ден , съобщи съветският президент Владимир Путин в Сочи при започване на среща със сръбския президент Александър Вучич, оповестява " Танюг ".

Путин посрещна Вучич, отбелязвайки, че доста се радва да види сръбския президент . " Благодаря ви, че приехте нашата покана - връзките ни се развиват, стратегическото ни партньорство се удостоверява и укрепва всеки ден в политически и стопански връзки, както и в региона на сигурността ", изясни Путин.

Той добави, че взаимните комисии интензивно работят за развиването на руско-сръбските връзки и чака още веднъж да види Вучич в Русия през май следващата година . Вучич изясни, че визитата ще бъде огромна чест за него.

На съветски език Вучич изясни че не е оптимист , когато става дума за дефинитивно компромисно решение сред Белград и Прищина . Той също осведоми Путин, че газопроводът през Сърбия е на практика приключен . " Всяка среща с вас е от огромно значение за Сърбия ".

Той благодари на Путин за непрекъснатата му поддръжка за Сърбия при опазването на нейната териториална целокупност и национални ползи . Той особено благодари на съветския министър на защитата Сергей Шойгу за съдействието му.

Вучич чака Русия да спомага за доставките на газ , от които зависи цялата сръбска индустрия, като уточни, че " газът се трансформира в основен проблем за нас , тъй като не знаем какво ще се случи в връзките сред Русия и Украйна във връзка с доставките на газ и като цяло страната може да бъде изложена на риск, в случай че тези проблеми не бъдат решени с съветски сътрудници . "

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че визитата на сръбския президент в Русия е значимо и дълго чакано , и сподели, че връзките сред двете страни са в съюз и се основават на партньорски метод.
 Вучич приказва с Путин за Съединени американски щати, Европа, Косово, газ, сръбската войска и света
Вучич приказва с Путин за Съединени американски щати, Европа, Косово, газ, сръбската войска и света

" Обичам Русия, Германия, Франция, Америка, само че най-вече обичам Сърбия "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР