Стратегическото партньорство между България и Гърция е достижение на нашите

...
Стратегическото партньорство между България и Гърция е достижение на нашите
Коментари Харесай

Румен Радев отличи с орден „Стара планина“ гръцкия посланик у нас

Стратегическото партньорство сред България и Гърция е постижение на нашите две страни, с което можем да се гордеем, тъй като то е безценен принос към европейската архитектура за мир, непоклатимост и разцвет.

Това съобщи президентът Румен Радев при награждаването на посланика на Гърция у нас Григориос Василоконстандакис с медал „ Стара планина “ първа степен.

Дипломатът, чийто мандат в страната ни завършва през октомври, беше почетен с висшето държавно отличие за заслугите си за развиването на българо-гръцките връзки и съдействие.

По време на церемонията Радев означи наклонността в двустранните връзки за възстановяване на количествените индикатори в комерсиалния стокообмен, енергетиката, вложенията, туризма, както и духовната и културна непосредственост сред двете страни.

„ Отношенията сред България и Гърция са доказателство по какъв начин на Балканите може да се гради стратегическо партньорство в дух на взаимно доверие и да се развиват здрави политически, стопански, културни и просветителни връзки сред държавите”, съобщи президентът.

Радев добави, че с професионалната си отдаденост и дейна активност, дипломат Григориос Василоконстандакис е съдействал за задълбочаване на отличните връзки сред страните ни.

Дипломатът открои съдействието сред България и Гърция като категоричен фактор за общ разцвет и мир в района.

„ С наближаването на края на мандата ми в България, се усилват спомените ми от Странджа, Черно море, от сърцето на България във Велико Търново и Арбанаси, от Елена, Карлово, хубостта на Родопите, историята на Плевен, Пловдив и Русе “, съобщи дипломат Василоконстандакис.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР