Стратегическото командване на въоръжените сили на Венецуела (CEOFANB) обяви неутрализирането

...
Стратегическото командване на въоръжените сили на Венецуела (CEOFANB) обяви неутрализирането
Коментари Харесай

Венецуела свали частен американски самолет

Стратегическото командване на въоръжените сили на Венецуела (CEOFANB) разгласи " неутрализирането " на американски аероплан, нарушил въздушното пространство на страната, съобщи БГНЕС.
" CEOFANB оповестява, че Обединеното командване за аерокосмическа защита е засякло американски аероплан във въздушното пространство на страната вечерта на 8 юли и го е обезвредило, според закона, със аероплан на нашата авиация ", се споделя в профила на командването в Twitter.
Съобщението е съпроводено от фотоси на пламнал свален въздухоплавателен съд, на носа на който номера N339AV е добре непокътнат. Според Flightradar, това е аероплан Hawker 800, благосъстоятелност на частно лице. Предишния ден той е направил регистриран полет в Мексико от централния щат Толука до остров Косумел край крайбрежията на Куинтана Роо.
Не се дава публична информация за мястото на произшествието, товара и екипажа, само че такива произшествия нормално са свързани с трафик на опиати.
Месец по-рано Министерството на защитата на Венецуела заяви за сходен случай в западната част на страната, като евентуално сваленият аероплан е бил употребен от наркодилъри.
През 2013 година президентът на Венецуела Николас Мадуро съобщи, че е призната законодателна норма, която разрешава да се смъква всеки аероплан на наркомафията, летящ нелегално над страната. Предложението за създаване на този законопроект беше направено от президента Уго Чавес, след което венецуелският парламент утвърди документа.
Заглавна фотография: Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР