Стратегическият проект Турски поток е в голяма степен реализиран и

...
Стратегическият проект Турски поток е в голяма степен реализиран и
Коментари Харесай

В Турция обявиха, че Турски поток ще заработи до края на годината

Стратегическият план " Турски поток " е в огромна степен осъществен и до края на годината ще стартира да доставя природен газ от русия на турския пазар, твърди турският вестник " Сабах ", представен от БГНЕС.
Разглеждан като олицетворението на турско-руското енергийно съдействие, " Турски поток " означи забележителна стъпка от реализацията си с приключването на 90% от всички строителни работи на терминала за приемане от турската страна в Къйъкьой, където съветският газ ще бъде трансфериран през Черно море до Турция.
" Съоръженията на сушата в Русия са на 99% приключени, като и двата офшорни тръбопровода, свързващи двата бряга, са изцяло приключени. Строителството на офшорния сегмент на тръбопровода е приключено за рекордно малко време, което е удивително достижение за подобен механически провокационен план ", сподели пред Анадолската организация Олег Аксютин, заместник-председател на управителния комитет на " Газпром ", главната компания-партньор на плана. Аксютин е и основен изпълнителен шеф на плановата компания " Турски поток ".
Проектът се състои от две тръби през Черно море, първата от които ще обслужва Турция с потенциал от 15,75 милиарда кубически метра, а втората линия би трябвало да обслужва Европа. Всяка от тръбите е с дължина 930 километра и лежи на морското дъно на дълбочини, достигащи 2200 метра.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР