Стратегическият петролен резерв на САЩ падна със 7 милиона барела

...
Стратегическият петролен резерв на САЩ падна със 7 милиона барела
Коментари Харесай

Петролният резерв на САЩ падна до исторически минимум

Стратегическият петролен запас на Съединени американски щати падна със 7 милиона барела до 16 септември и доближи най-ниското си равнище от 1984 година – 427 милиона барела, заяви вестник The Wall Street Journal, на който се базират непознати медии. Не се прецизира дали Вашингтон  възнамерява да удължат периода за продажба на нефт от запаса.

Запасите от нефт в Съединени американски щати са се нараснали за една седмица с 1,1 милиона барела. Министерството на финансите на Съединени американски щати ще обясни позицията си по отношение на смесването на нефт от Русия с други първични материали за заобикаляне на глобите.



Според изданието намаляването на стратегическия запас се е случило, тъй като президентът Джо Байдън е наредил освобождението на 180 милиона барела нефт в опит да понижи цените на горивата.

В публикацията се отбелязва, че въпреки нищо да не заплашва енергийната сигурност на Съединени американски щати, рискът може да се усили през декември.

Според изданието общият размер на стратегическия запас е почти 727 милиона барела. Отбелязва се, че към момента не е ясно какъв брой време ще отнеме възобновяване на петролните ресурси.

Президентът на страната Джо Байдън  подписа заповед в края на март, задължаваща Министерството на енергетиката на Съединени американски щати да продава 1 милион барела нефт дневно от стратегическия запас за 180 дни, с цел да понижи цената на бензина в страната.

Министерството на енергетиката употребява приходите от продажбата на тези първични материали за закупуване на сила и попълване на петролния запас през идващите години. В края на юли ръководителят на Националния стопански съвет на Белия дом Брайън Дийс означи, че към този миг американските управляващи не възнамеряват да продължат продаването нефт от стратегическия запас след изтичащия през есента 180-дневния период, подложен от Байдън.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР