Стратегическият институт за национални политики и идеи (СИНПИ) има цел

...
Стратегическият институт за национални политики и идеи (СИНПИ) има цел
Коментари Харесай

Калоян Паргов: СИПНИ ще работи за България, а не за партии

" Стратегическият институт за национални политики и хрумвания (СИНПИ) има цел да се трансформира в народен конгрес на хрумвания и да бъде платформа за разнообразни хрумвания, които да се осъществяват в политиката ".

Това сподели пред БНР общинският консултант Калоян Паргов, който сътвори и оглави СИНПИ - мозъчен център от специалисти от разнообразни области и с разнообразни политически убеждения.

В Управителния съвет на СИНПИ са някогашният здравен министър доктор Таня Андреева - Райнова, проф. доктор Ваня Добрева, зам.-министър на образованието, преподавателят по политически науки Христо Господинов и дипломат Чавдар Минчев, ръководител на Национална асоциация за интернационалните връзки.

Членове на института има от всевъзможни цветове в политиката и от разнообразни институции и бизнеса.

Сред тях са някогашните министри от второто служебно държавно управление на Стефан Янев - Даниела Вeзиева и Валери Белчев, актуалният зам.-министър на електронното ръководство Благовест Кирилов, Дора Янкова - някогашен народен представител и кмет на Смолян, ексдепутатът от Вътрешна македонска революционна организация Мирослав Мурджов, някогашният евродепутат от Движение за права и свободи член кор. проф. Владко Панайотов, Иван Велков - някогашен общински консултант в СОС, ръководител на FIABCI България – българската част на Международната федерация за недвижими парцели, член на УС на БСК, шефът на Камарата на строителите в България Валентин Николов, политологът Татяна Буруджиева, социологът Юрий Асланов.

" Този стратегически институт не е ориентиран към политическата система, а към страната, институциите, проблемите в другите браншове. Хората в СИНПИ нямат искания към ръководството. Наши сътрудници ще бъдат държавните институции, интернационалните организации, фондации. Партньорството сред държавните институции и гражданския бранш е основно за развиването на демокрацията ", добави Паргов в предаването " Хоризонт за вас ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР