Стратегическият документ „Визия за София“ има 24 дългосрочни цели, с

...
Стратегическият документ „Визия за София“ има 24 дългосрочни цели, с
Коментари Харесай

Фандъкова представи 24 цели за София

Стратегическият документ „ Визия за София “ има 24 дълготрайни цели, с 230 основни стъпки, 375 съответни ограничения, които са разпределени от 2020 до 2050 година Това разгласи кметът на столицата Йорданка Фандъкова на представянето на документа, който се внася за разискване в СОС.

„ На 2 стадия ще се одобри този документ – първата част е дълготрайната част с петте цели, втората част е краткосрочната, там са ограниченията в интервала, съответната работа, плановете, обектите, които залагаме, тази част е доста по-конкретна. Предлагаме СОС да одобри първо дълготрайната част. Надявам се до края на 2020 година да имаме задание, с цел да може от идната година да се работи по тази смяна “, означи още Йорданка Фандъкова.

„ Това е споделената визия на софиянци за 30 години напред. И всички, които работим в този момент, да подчиним стратегиите си на това схващане. Голяма част от плановете, които през днешния ден осъществяваме, са подчинени на задачите във Визията.

Но доста по-сериозно би било, в случай че получим и реализираме обединяване – освен на жителите, само че и на всички политически сили в СОС, с цел да има градът доста явен проект за идващите години, който надвишава всевъзможни мандати.

Очаквам да получим поддръжка от СОС, след внасяне на отчета ще стартират разискванията на комисиите.

В екипа се включиха към 10 000 организации, жители, сътрудници, а също и общински съветници “, изброи още Йорданка Фандъкова.

Архитект Георгиев, който оглави екипа за Визия за София, предвижда, че популацията на града ще остане 1,5 милиона поданици, колкото е в този момент. " Направихме пресмятане, че в случай че се засели всичко по настоящия организационен проект, може да се заселят още 1 милион души, което не го желаеме ", сподели арх. Георгиев.

" Може да се смята, че огромната вълна към София по-скоро утихва или е утихнала, - към този момент има конкурентни градове в България, конкурентни градове и отвън България, и изворът на работоспособно население от ден на ден пресъхва, т.е. няма хора, които да се реалокират в София ", означи архитектът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР