Стратегическият безпилотен летателен апарат на ВВС на САЩ RQ-4A Global

...
Стратегическият безпилотен летателен апарат на ВВС на САЩ RQ-4A Global
Коментари Харесай

Американски дрон с безпрецедентен полет до границите на Русия

Стратегическият безпилотен летателен уред на Военновъздушни сили на Съединени американски щати RQ-4A Global Hawk, изхвърчал във вторник от Италия, извърши многочасов разследващ полет по границата на Русия, покрай Ленинградска и Псковска област. Това свидетелстват данни на западни уеб сайтове, следящи предвижването на военната авиация. По тяхна информация, тежкият американски безпилотен аероплан, който е изхвърчал от базата Сигонела в Сицилия, прелитайки над териториите на Франция и Германия, в хода на деня е правил курсове покрай съветските граници в региона на Финския залив във въздушното пространство на Естония.

Отчитайки опциите за осъществяване на разузнаване в дълбочина от 300 километра дронът RQ-4А Global Hawk е могъл да следи в огромна дълбочина дейностите на силите и средствата за Противовъздушна отбрана на Русия в района.

Даденият дрон неведнъж е бил употребен през настоящата година за разузнаване покрай териториите на ДНР и ЛНР. Освен това, той е бил използван при нанасянето на удари по цели на ИДИЛ в Либия.

Според открити източници, апаратът може да патрулира в течение на 30 часа на височина от 15 до 18 хиляди метра.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР