Стратегическите решения на тима на Ферари в хода на вчерашната

...
Стратегическите решения на тима на Ферари в хода на вчерашната
Коментари Харесай

Васьор защити стратегията на Ферари в Монако

Стратегическите решения на отбора на Ферари в хода на вчерашната Гран При на Монако още веднъж породиха доста полемики, изключително на фона на диалозите сред Карлос Сайнц и неговият инженер в хода на конкуренцията.

Испанецът не бе по никакъв начин удовлетворен от обстоятелството, че бе извикан в бокса в края на 33-та обиколка, с цел да покрие прекъсването на Люис Хамилтън, който бе спрял две обиколки по-рано. Недоволството на Сайнц бе подбудено от обстоятелството, че той е мислил, че концепцията на Ферари е той да се бори с Естебан Окон пред него, а не да покрива Хамилтън.

Самият Окон посети механиците на Алпин обиколка след Хамилтън, като неговото обслужване бе малко по-бавно. Въпреки това закъснение на отбора на Алпин Сайнц не съумя да прескочи Окон, което в допълнение разгневи Сайнц.
 Сайнц: Не разбрах тактиката ни Сайнц: Не разбрах тактиката ни
Шефът на Ферари Фредерик Васьор обаче отбрани решението на Скудерията да извика испанеца в бокса тъкмо в този миг, наблягайки, че в Монако позицията на пистата е основна.

„ Мисля, че тактиката беше добра, тъй като ние покрихме Хамилтън, с цел да не загубим позиция от него. Мисля, че решението беше положително, тъй като тук позицията на пистата е основна. Ако не бяхме застрашени от него щяхме да останем по-дълго на пистата, само че в тази обстановка решението беше положително “, съобщи Васьор.
 Леклер: Не мисля, че тактиката ни беше неверна Леклер: Не мисля, че тактиката ни беше неверна
Той също по този начин разяснява и вторите прекъсвания на Сайнц и Шарл Леклер, когато на пистата стартира да вали. И двамата стопираха в края на 55-я тур и бяха прескочени от двамата водачи на Мерцедес – Хамилтън и Джордж Ръсел, а Сайнц загуби позиция и от Пиер Гасли.
 От Астън Мартин обясниха стратегическия гаф в Монако От Астън Мартин обясниха стратегическия гаф в Монако
„ Можем да дискутираме за дъжда. Ние рискувахме и аз не скърбя “, сподели Васьор.

В последна сметка Леклер приключи домашното си съревнование на шестото място, до момента в който Сайнц финишира осми.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР