Стратегическите инвестиции в инфраструктурата на България и Балканите като водещ

...
Стратегическите инвестиции в инфраструктурата на България и Балканите като водещ
Коментари Харесай

ББР събира водещи европейски финансисти и икономисти, министри и банкери на Форум за инфраструктурната и икономическа свързаност на Балканите

Стратегическите вложения в инфраструктурата на България и Балканите като водещ фактор за икономическия напредък. Това ще бъде главната тематика на форума „ Инфраструктура за напредък “, който Българската банка за развиване (ББР) провежда на 17 април в София.

Дискусията сред представители на европейски и районни финансови институции, политици, икономисти и финансисти ще бъде самобитно продължение на срещата на Европейската банка за развиване в Лондон, на която участваха водачите на всички страни от района. На нея беше разисквана опцията за привличане на по-голяма поддръжка от финансовия и обществения браншове за реализирането на стратегически инфраструктурни планове.

Председателството на България на Съвета на Европейски Съюз дава опция да бъде подложен фокус върху синергията сред европейските средства, Фонда за стратегически вложения (Плана „ Юнкер “) и ресурсите на националните банки за развиване.

Сред участниците в ББР Форум 2018 ще бъдат: Бойко Борисов, министър-председател на Република България, Стоян Мавродиев, ръководител на УС и основен изпълнителен шеф на Българска банка за развиване, Герасимос Томас, ръководител на Управителния съвет на Европейския фонд за стратегически вложения (ЕФСИ), Марсел Рой, общоприет секретар на Европейската асоциация на обществените банки (ЕАПБ), Емил Караниколов, министър на стопанската система и главен акционер на ББР, Бенжамин Анжел, член на УС на Европейския фонд за стратегически вложения (ЕФСИ), Илияна Цанова, зам.-управляващ шеф на ЕФСИ, Естел Гьогер, началник екип за Инвестиционния проект за Европа, Джефри Смит, ръководещ шеф на ING „ Финансиране на инфраструктура “, Лариса Манастирли, шеф в Европейската банка за възобновяване и развиване и други

Провеждането на събитието съответствува с 10-ата годишнина от влизането в действие на Закона за Българската банка за развиване, както и реорганизацията й като национална банка с мандат за развиване на стопанската система. Изпълнявайки уговорката си да поддържа тактиката на държавното управление, Българската банка за развиване ще сложи началото на разговор с европейските финансови институции и банките за развиване от района за реализиране на икономическия разцвет и стабилността на Балканите.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР