Стратегическите беларуско-руски военни учения Запад-2021 сами по себе си не

...
Стратегическите беларуско-руски военни учения Запад-2021 сами по себе си не
Коментари Харесай

Беларус: Ученията Запад-2021 не са заплаха за Запада

Стратегическите беларуско-руски военни учения " Запад-2021 " сами по себе си не съставляват опасност за европейската общественост. Но, в това време, те имат за цел да показват на западните страни безсмислието да показват мощ против Беларус, Русия и други страни-членове на Организацията на контракта за групова сигурност.

Това съобщи в четвъртък началникът на ученията от беларуска страна - началникът на Генералния щаб на въоръжените сили на Беларус генерал-майор Виктор Гулевич, представен от ТАСС. Той направи изказването при откриването на маневрите в полигон в Брестка област.

Той също по този начин означи, че беларуско-руската теория , както и да е представяна на Запад, е детайл от образованието на войските.

" Ние сме отворени за всички държави-участнички в ОССЕ и учението не съставлява никаква опасност нито за европейската общественост като цяло, нито за прилежащите страни в частност ", акцентира Гулевич.

Той изясни, че особеността на ученията тази година е, че с изключение на участниците в районното групиране на войски от Беларус и Русия, в тях ще вземат участие и представители на въоръжените сили на Казахстан. " Това показва единството на готовността за взаимно осъществяване на дилемите на всички страни от Организацията ", сподели ръководителят на маневрите.
 Русия, Беларус и Сърбия със взаимно военно обучение
Русия, Беларус и Сърбия със взаимно военно обучение " Славянско приятелство "

В маневрите вземат участие близо 1000 военнослужещи от Русия, Беларус и Сърбия

Той осведоми, че по време на ученията ще се практикува провеждането на отбранителни борби, евакуиране, маневрена защита и по-късно осъществяване на контранастъпление в полза на възобновяване на териториалната целокупност на Беларус.

" Планира се осъществяване на огромен брой десанти: тактически, оперативни на разнообразни равнища и мащаби ", сподели началникът на Генералния щаб на въоръжените сили на Беларус.

Ученията " Запад-2021 " ще се проведат сред 10 и 16 септември на полигони в Беларус и Русия. Броят на военнослужещите, участващи в ученията на територията на Беларус, ще бъде към 12 800 души, като измежду тях са към 2500 съветски и до 50 казахстански военнослужещи. Според Министерството на защитата на Беларус е взето решение да се употребяват до 350 единици техника - 140 танка, към 110 ракетни системи с неведнъж изстрелване, повече от 30 самолета и хеликоптери.

Припомняме, че през август, Украйна дефинира като

В същото време, военните учения, които Украйна организира през юни-юли, дружно с НАТО.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР