Стратегическата цел на руския президент Владимир Путин не е само

...
Стратегическата цел на руския президент Владимир Путин не е само
Коментари Харесай

Доналд Туск: Русия не е наш стратегически партньор, а наш стратегически проблем

Стратегическата цел на съветския президент Владимир Путин ”не е единствено да си върне контрола върху териториите на някогашния Съветски съюз, само че и редовно да отслабва Европейски Съюз, провокирайки вътрешни разделения ”. Това съобщи ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск в тирада за откриването на образователната година в Колежа на Европа в Брюж.
Туск отбрани твърдия метод към Путин по време на мандата си в Брюксел, който завършва на 1 декември. " Трябваше обществено да подсещам на другите съвсем всяка седмица, че Русия не е наш стратегически сътрудник, а наш стратегически проблем ", добави Туск, представен от " Дневник ".

Някога член на антикомунистическия профсъюз " Солидарност ", Туск за малко бе вкаран в пандиза от комунистическото държавно управление в Полша през 80-те години на предишния век.

Русия нахлу в Украйна почти по времето, когато Туск встъпи в служба в Брюксел. Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер бе измежду тези политици, които заемаха по-мека позиция за връзките с Кремъл, напомнят английски вестници.

Европа няма да бъде суверенна без приобщаването на Балканите и без самостоятелна Украйна, добави Туск. Той означи, че нееднократно в изтичащия си мандат се е налагало да убеждава страните от Европейски Съюз да запазят единение при продължаването на глобите против Москва, при договарянията с Лондон и за оставането на Гърция в Еврозоната.

При диалозите към разпределянето на мигрантите в Европейски Съюз се е стигнало до остри разногласия. Беше по-лесно да се вкарат квоти, в сравнение с да се защитят границите. Разбра се, че отбраната на бежанците не би трябвало да бъде в несъгласие със задължението към личната ни гранична сигурност, уточни Д. Туск.

Преди да отбрани границите си, Европа би трябвало да опази същността си, полезностите си за единение, съпричастност и правда, съобщи още Туск.

В кабинета ми е окачен афиш с надпис " Единството, глупако! " и ще го оставя там за всеки случай, обобщи Доналд Туск.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР