Стратегическата стабилност и двустранните отношения трябва да са в центъра

...
Стратегическата стабилност и двустранните отношения трябва да са в центъра
Коментари Харесай

Ще забрави ли Путин обидата от Байдън?

Стратегическата непоклатимост и двустранните връзки би трябвало да са в центъра на дневния ред при възможна среща сред съветския президент Владимир Путин и американския му сътрудник Джо Байдън, а не изявленията на американския президент по адрес на Путин, съобщи Ройтерс, базирайки се на представителя на Кремъл, заяви Българска телеграфна агенция.

" Знаете, че този случай не е най-главното, става дума, несъмнено, за стратегическата непоклатимост, която вълнува и визира целия свят. Както и двустранните ни връзки. Това са основните тематики, които са на дневен ред ", сподели през днешния ден пред публицисти представителят на Кремъл Дмитрий Песков в отговор на въпрос дали съветският президент е подготвен да не помни за обвиняванията на Байдън и допустимо ли разискване на неговите изявления, съобщи ТАСС.

Байдън, който през март сподели, че счита Путин за " палач ", по-късно съобщи, че би желал да беседва с съветския президент, когато през юни бъде в Европа. Отговаряйки на въпрос по какъв начин към днешна дата наподобяват вероятностите да се състои среща сред двамата Песков съобщи: " Веднага щом имаме какво да ви кажем за тази среща, наложително ще ви го кажем ". Белият дом сподели, че разликите сред Вашингтон и Москва би трябвало да бъдат изгладени преди сходна среща, а Кремъл уточни, че изследва опциите за осъществяване на такава среща.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР